Bakan Albayrak'tan ekonomi açıklaması

Bakan Albayrak'tan ekonomi açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, son gelen rakamlar ışığında bir değerlendirme yayınladı. Bakan Albayrak, "Daha fazla üretim ve istihdam, daha fazla ihracat hedefiyle çıktığımız ekonomik dönüşüm yolculuğunda emin adımlarla ilerliyoruz." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, son gelen veriler ışığında bir değerlendirme yayınladı. Bakan Albayrak, "Daha fazla üretim ve istihdam, daha fazla ihracat hedefiyle çıktığımız ekonomik dönüşüm yolculuğunda emin adımlarla ilerliyoruz." dedi.

Geçtiğimiz hafta açıkladığı Yeni Ekonomik Program çerçevesinde atılan adımların meyvelerinin toplandığını belirten Bakan Albayrak, açıklanan rakamların ardından ekonomiyi değerlendirdi. Yerli üretimde olumlu gelişmelerin devam ettiğini belirten Albayrak, otomobil ve hafif ticari araç satışlarında yerli üretim araçların payının 20 yıl sonra ilk defa yüzde 50'yi aştığını ifade etti.

Enflasyon rakamlarına da değinen Bakan Albayrak, bu yılın şubat ayında tüketici enflasyonunun yüzde 12,37 olduğunu ve ardından gelen pandemi etkisine rağmen enflasyonun yüzde 12,37'nin altında seyrettiğini belirtti. Albayrak, 2021 hedeflerinin enflasyonu tek haneye indirmek olduğunu bildirdi.

 

 

 

Bakan Albayrak'tan ekonomi açıklaması - Resim : 1

 

 

Kaynak: Haber Global TV

ekonomi Berat Albayrak enflasyon