Bakan açıkladı... Karantinada olan çalışanlar için yeni karar

Zehra Zümrüt Selçuk koronavirüs
Bakan açıkladı... Karantinada olan çalışanlar için yeni karar

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk: "Kovid-19 riski sebebiyle izolasyonda olan çalışanlar hastaneye gitmelerine gerek kalmaksızın iş göremezlik ödeneği alacak" dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, koronavirüs tedavisi gören veya filyasyon ekipleri tarafından yüksek bulaş riski tespit edilen çalışanların sağlık kuruluşlarına başvurmadan iş göremezlik ödeneğinden faydalanacağını açıkladı.

COVID-19 pandemisinin başından itibaren çalışanlara yönelik verilen desteklere bir yenisini daha eklediklerini belirten Bakan Selçuk, geçici iş göremezlik ödeneği için gerekli olan istirahat raporunu kolaylaştırdıklarını kaydetti.

Mevcut uygulamada koronavirüse yakalanan çalışanların istirahat  raporu almak için hekimlere başvurduğuna dikkat çeken Bakan Selçuk, "Artık çalışanlarımızın istirahat raporu almak için tekrardan doktora müracaat etmesine gerek kalmayacak. Filyasyon ekiplerinin, FİTAS (Filyasyon ve İzolasyon Takip Sistemi) üzerinden düzenlediği istirahat  raporları SGK tarafından otomatik olarak işleme alınabilecek. Böylece  çalışanlarımıza karantinada kaldıkları süre için düzenlenen raporlara  ait iş göremezlik ödeneklerini ödeyeceğiz" dedi.


Bakan Selçuk, uygulamaya ilişkin, "İzolasyonda olması nedeniyle  çalışamayan vatandaşlarımızı destekliyoruz. Aynı zamanda toplum  sağlığı için bulaş riskini azaltarak, hastanelerimizdeki yükü de  hafifletmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

 

 

son dakika son dakika haber