Ayçiçek yağı 5 lt ne kadar? Bim'de 5 lt yağ kaç lira?

haberler Rusya Ukrayna Savaşı Ekonomi haberleri

5 lt ayçiçek yağı fiyatları ile ilgili sorular gündemden düşmüyor. Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş Türkiye'de de bazı endişeleri tetikliyor. Temel gıda maddesi olan ayçiçek yağı 5 lt fiyatları şu günlerde en çok araştırılan konulardan birisi. İşte Ayçiçek yağı 5 lt fiyatları.

Ayçiçek yağı özellikle 5 lt yağ fiyatları merak edilen konular arasında bulunuyor. Türk halkı genellikle toplu alışveriş yapmayı seven milletler arasında yer alıyor. Savaş zamanlarından kalan bir alışkanlık olarak ele alınabilir bir durumdur bu. Şu sıralarda da Rusya ve Ukrayna savaşı Türk halkını savaş zamanı yıllarına götürmüş durumda. Her gıdayı toptan almaya alışkın olan vatandaş da yağ fiyatlarını bir hayli yakından takip ediyor. Ayçiçek yağı 5 lt fiyatları her market zincirinde farklı fiyatlarla halka ulaşıyor. Durum bu şekilde olunca da Ayçiçek yağı 5 lt fiyatları da market market araştırılıyor. İşte sizin için evlerde en çok kullanılan BİM 5 litre ayçiçek yağı fiyatları.

BİM'DE 5 LT YAĞ NE KADAR?

BİM 5 Mart 2022 aktüel ürünler kataloğu yayınlandı. BİM marketlerde Cumartesi gününde 5 lt ayçiçek yağında indirimler sürüyor. Son olarak açıklanan fiyatlar ile birlikte; BİM marketlerde 5 lt Sole Ayçiçek Yağı 155 TL, 2 lt Sole Ayçiçek Yağı 59.68 TL ve 1 lt Sole Ayçiçek Yağı da 39.22 TL’den satılıyor.

AYÇİÇEK YAĞI NE KADAR ZAMLANDI?

Geçtiğimiz dönemlerde başlayan ve halen de devam eden Rusya ile Ukrayna savaşı, ayçiçek fiyatlarını da olumsuz bir şekilde etkiledi. Savaş bir yandan sürerken Türkiye'nin ham yağ ithalatı büyük bir oranda sekteye uğradı. Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil yaptığı yazılı açıklamada, stoklarda market fiyatları da dahil olmak üzere 1,5 aylık yağ kalmış olduğuna dikkatleri çekmişti.

Bursa Yemek Sanayicileri Derneği Başkanı Coşkun Dönmez, gıda enflasyonu 1 Ocak tarihinden bu yana yüzde 18 arttığını ifade etmişti. Şubat ayı içerisinde de en fazla artış, aylık yüzde 8,5'lik artışla birlikte bitkisel yağlarda yaşandı. Küresel talep artarken arz sorunlarının yaşanması bitkisel yağ fiyatlarındaki artışa zemin hazırladı.

bim ayçiçek yağı fiyatları ayçiçek yağı fiyatları