Asgari ücrete ara zam ne kadar olacak? İşte o olasılık

Asgari ücret Vedat Bilgin 2023 Seçimleri Temmuz zammı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Asgari ücrete zam Temmuz’da” dedi. Peki, asgari ücrete ara zam ne kadar olacak? Asgari ücret ara zam oranı belli mi? İşte o olasılık...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti Genel Merkezi'nde görüştü.

Görüşme öncesinde basın mensuplarının “Asgari ücrete zam olacak mı?” sorusu üzerine Bakan Bilgin, “Asgari ücrete zam Temmuzda” dedi.

"YÜZDE 10'LUK BİR ARTIŞ OLSA BİLE..."

Peki, asgari ücrete ara zam için hangi rakamlar konuşuluyor. Haber Global Ekonomi Müdürü Murat Üzel, olası artışa dair şu açıklamalarda bulundu:

"Yılın ortasında zaten ara zam beklentisi vardı. Asgari ücret şu anda 8506 lira net. En azından enflasyon kadar bile artış yapsan, ilk iki ay enflayonu belli, daha 4 ayın enflasyonu belli değil, mart-nisan-mayıs-haziran gelecek, diyeceğim rakamın üzerine o da eklenecek. İlk iki ayda TÜFE yüzde 10 şu anda. Düşük enflasyon değil. Uzun vadede yüzde 5 hedefleyen Merkez Bankası varken, 2 ayda yüzde 10. Yüzde 10'luk bir artış olsa bile 9356 liraya çıkacak asgari ücret var nette. 4 ayı bekleyeceğiz tabii, bu büyük ihtimalle 10 bin liranın üzerine doğru gidecek.

Burada tabii iki ihtimal var. Bir, şu andaki iktidarın devam etmesi durumunda ne olacak, muhalefet tarafı iktidar olursa ne olacak? Her iki senaryoda da ara zam artık çok büyük ihtimal. Sadece meblağ konuşuluyor."

 

Kaynak: Haber Global TV

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret zammı Asgari ücret ne kadar olacak?