Aracı olanlar dikkat! Trafik sigorta primleri düşüyor!

Aracı olanlar dikkat! Trafik sigorta primleri düşüyor!

SEDDK Karayolları Trafik Kanunu'nda geçtiğimiz hafta yapılan değişikliğin ardından trafik sigortası primlerinin düştüğü haberleri gelmeye başladı.

SEDDK Karayolları Trafik Kanunu'nda geçtiğimiz hafta yapılan değişikliğin ardından trafik sigortası primlerinin düştüğü haberleri gelmeye başladı.

Hurriyet'ten Noyan Doğan'ın haberine göre, trafik sigortası primleri geçtiğimiz yıla göre neredeyse değişmezken bu yılın başından itibaren gerilemeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta da Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli verdiği bir röportajında "Sigorta sektörümüzün amiral gemisi olan trafik sigortasında, şirketlerimizin maliyetlerinin azalması ile poliçe fiyatlarında aşağı yönlü hareketler gözlenmeye başladı" ifadelerini kullanmıştı.

Noyan Doğan'ın ulaştığı bilgilere göre, 2021 ocak-mayıs dönemini içeren 5 aylık verilere göre Otomobil, kamyon, otobüs, traktör gibi tüm araç grupları için mayıs sonu itibariyle trafik sigortasının primi 777 lira. Nisan ayında ortalama fiyat 796 lira, mart ayında 808 lira, şubat ayında 816 lira, ocak ayında ise 827 lira olan sigorta primlerinde düşüş yüzde 6.4 olmuş. Bu rakam 2020'nin aynı dönemine göre 776 lira. yani bu yıl olan 777 lira olan primde geçen yıldan bu yana herhangi bir değişim olmamış.

Binek otomobillerde bu yılın ocak ayında ortalama fiyat 629 lirayken, mayıs ayında yüzde 4.4 düşerek, 602 liraya gerilemiş. Diğer araç gruplarında ise yüzde 4'e varan artışlar yaşanmış. 

Türkiye Sigortalar Genel Müdürü Atilla Benli, sigorta primleriyle ilgili olarak, "Artık sürücüler, küçük hasarlar için değer kaybı tazminatı talep edemeyecek. Değer kaybı tazminatında aracın piyasa değeri, kullanılmışlık düzeyi, hasara uğrayan parçaları ile hasar tutarı dikkat alınacak. Trafikten çekilecek ve hurdaya çıkmış araçlar da sigortadan değer kaybı tazminatı alamayacak. Tüm bunlar sektörümüz için önemli belirsizlikler ve önemli bir maliyet kalemleri olarak önümüzde duruyordu. Bu durumun ortadan kalmış olmasında en önemli faydayı vatandaşlarımız elde etmiş oldu. Tazminat ve değer kaybında önümüze çıkan ekstra maliyetlerin ortadan kalkmasıyla birlikte trafik sigortası poliçe fiyatlarında önemli ölçüde aşağı yönlü hareket olacak" demişti. 

Kaynak: Haber Global TV

trafik sigortası sigorta sigorta primi