Apple, kemer sıkmaya başladı

Ekonomi haberleri
Apple, kemer sıkmaya başladı

Artan küresel resesyon endişeleri nedeniyle teknoloji şirketleri işten çıkarmalara başladı. Geçtiğimiz günler de Wall Mart teknoloji birimini devreden çıkarıp 100'lerce kişiyi işten çıkarmasının ardından bir işten çıkarma haberi de Apple'dan geldi.

ABD merkezli teknoloji devi Apple harcamalarını kısmak amacıyla geçtiğimiz günlerde sözleşmeli işe alım görevlilerinin pek çoğunu işten çıkardı. Şirket kaynaklarının aktardığına göre, 100’e yakın taşeron çalışanın işten çıkarıldığı belirtildi.

İşten çıkarma gerekçeleri ise şirketin mevcut iş ihtiyaçlarındaki değişiklikler ve küçülme olarak açıklandı. Sözcü.com.tr'nin Bloomberg’e dayandırdığı haberine göre, işten çıkartılan çalışanlar Apple için yeni çalışanları işe alma görevinden sorumluydu. Uzmanlara göre bu işten çıkarmalar keskin bir yavaşlamanın altını çiziyor.

Küresel ekonomiye ilişkin artan belirsizlikler ile talep daralmasının yaratacağı baskı ve resesyon endişeleri nedeniyle büyük teknoloji şirketleri geçtiğimiz aylarda kemer sıkmaya başlamıştı.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

apple macbook iPhone işten çıkarma