Ankara Halk Ekmek, ekmeğin perakende satış fiyatını 3 TL olarak belirledi

Ekonomi haberleri
Ankara Halk Ekmek,  ekmeğin perakende satış fiyatını 3 TL olarak belirledi

Ankara Halk Ekmek'in ürettiği 250 gram ekmeğin perakende satış fiyatı, 8 Ağustos 2022 tarihi itibarıyla 3 TL olarak belirlendi. Ankara'da daha önce Halk Ekmek fiyatı 2 TL seviyesinde bulunuyordu.

Ankara'da halk ekmeğe zam yapıldı. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, her gün yaklaşık 1 milyon adet üretilen 250 gram Halk Ekmek ile vatandaşların bütçesine büyük katkı sağlandığı belirtildi.  

Açıklamada şöyle devam edildi:

"Bu bakımdan, maliyetlerin sürekli ve soluksuz olarak artmasına rağmen uzun süre Halk Ekmek'te fiyat artışı yapılmamış, un stoku bitene dek zararına satışlar sürdürülmüştür.

Önceki fiyat artışının yaşandığı 2 Mart 2022 tarihinden bu yana unda %80, mayada %81, elektrikte %67, doğal gazda %75, işçilikte %37, nakliye/büfe payı maliyetinde %39 ve diğer kalemlerde (amortisman, bakım vb.) %17 fiyat artışı yaşanmıştır. Maliyetlerdeki bu yüksek artışlar Halk Ekmek'te de fiyat artışını zorunlu kılmıştır. 

Ankara Halk Ekmek'in ürettiği 250 gram ekmeğin perakende satış fiyatı, 8 Ağustos 2022 tarihi itibarıyla kâr elde etmeksizin ve maliyetine 3 TL olarak belirlenmiştir. Piyasada 200 gram normal ekmek halen 4 TL'ye satılmaktadır.

Yeni uygulama İstanbul, İzmir ve Etimesgut Halk Ekmek ile eş zamanlı olarak başlayacaktır."

Kaynak: Haber Global TV

ekmek zam Ankara