Amazon artık trilyon dolarlık şirket değil!

Ekonomi haberleri
Amazon artık trilyon dolarlık şirket değil!

Geçtiğimiz gün bilançosunu açıklayan Amazon yüksek enflasyondan nasibini aldı. Tüketicilerin keyfi harcamalarını kısması ve temel harcamaları dönmesiyle Amazon satışları beklentilerin altında kaldı. Amazon hisseleri 5 gün üst üste düşerken değeri de 1 trilyon doların altına indi

Geçtiğimiz gün bilançosunu açıklayan Amazon yüksek enflasyondan nasibini aldı. Tüketicilerin keyfi harcamalarını kısması ve temel harcamalara dönmesiyle Amazon satışları beklentilerin altında kaldı. Amazon hisseleri 5 gün üst üste düşerken değeri de 1 trilyon doların altına indi.

Amazon'dan yapılan açıklamaya göre, şirketin bu yılın temmuz-eylül döneminde elde ettiği gelir, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 15 artarak 127,1 milyar dolara ulaştı. Şirketin geçen yılın aynı döneminde net satışları 110,8 milyar dolar olarak kaydedilmişti.

Şirketin net karı ise üçüncü çeyrekte geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 9 azalarak 2,9 milyar dolara geriledi. Amazon'un geçen yılın aynı döneminde elde ettiği net kar 3,2 milyar dolar seviyesindeydi.

E-ticaret devinin geçen yılın üçüncü çeyreğinde 0,31 dolar olan hisse başına karı ise bu yılın aynı döneminde 0,28 dolara düştü.

Bilanço sonrası dün Amazon hisseleri yüzde 5,52 düşerek 96,79 dolara indi. Amazon'un piyasa değeri de 987 milyar dolara düştü. Amazon, 2020'den beri ilk kez 1 trilyon dolarlık değerin altına düştü. 

Amazon pandemi döneminde evde kalan tüketicilerin evde sıkılmamak için harcamalarını artırmasıyla 1 trilyon dolarlık değeri aşmış ve rekor kâr rakamları yakalamıştı. Ancak pandeminin sona ermesi ve ardından gelen yüksek enflasyon dönemi tüketicileri temel harcamalara döndürmesiyle Amazon.com'dan yapılan alışveriş düştü. 

Beklentilerin altında kalan bilançosunu açıklayan Amazon, önümüzdeki ay gerçekleşecek noel tatil sezonunda satışlarında sadece yüzde 8 artmasını bekliyor. Amazon yüksek enflasyonun etkisini yaşıyor. Yüksek enflasyon dönemlerinde tüketiciler keyfi harcamalardan temel ev ihtiyaçları tüketimine dönüyor. 

Amazon hisseleri bu yıl yüzde 42 değer kaybetti. 

 

Kaynak: Haber Global TV

amazon teknoloji alışveriş