Altında merak edilen sorulara yanıt

Altın piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, altın fiyatlarındaki son durumu değerlendirdi, merak edilen soruları yanıtladı. 

Altın fiyatlarındaki yükseliş devam ediyor. Parasını altında değerlendirmek isteyen ya da altını olan vatandaşlar da tasarrufları konusunda uzmanların yorumlarını merak ediyor. 

Peki, piyasada altın bulmak mümkün mü, altında alış ve satış arasındaki makas ne durumda, uzmanlar yatırım açısından ne diyor?

Altın piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, Kapalıçarşı'da Haber Global Muhabiri Gizem Bilen'in sorularını yanıtladı:

ALTIN BULMAK MÜMKÜN MÜ?

Biraz gecikmeli olarak altın bulunabiliyor, bulunamaz diye bir şey yok. Çünkü Türkiye altın ithal edebiliyor, İstanbul Altın 
Borsası çalışıyor. Oradan gelen altınlar biraz gecikmeli olarak geliyor. Talep olduğu için alışlar da zaman zaman yapılıyor. Ondan kaynaklı bir gecikme var. Altın var yani Türkiye'de.

ALTIN ALIŞ SATIŞ ARASINDAKİ MAKAS

Belirsiz ortamlarda fiyat farklılıkları olabilir. Orturmamış fiyatlar var, hızlı yükselen bir fiyat var. Dünya piyasalarında da aynı şeyi yaşıyoruz. Sadece Türkiye'ye has değil. Burada da insanlar kendilerini korumak için altın alımı  yapıyorlar. İstikrarlı bir fiyat olmadığı için fiyat farklılıkları olabiliyor. Yükselen fiyata da güven yok, düşen fiyatlardan alıcı gelebiliyor. O yüzden istikrarsız piyasalarda fiyat farklılıkları sadece altın için değil döviz için değil, başka sektörlerde de olabilir ama bu geçicidir kalıcı olmaz.

VATANDAŞ NE YAPMALI? 

Bu ilk defa gördüğümüz seviyeler, her gün yeni zirve oluşuyor. Bu düzeltme hareketinin nereden olacağını bilmek zor. Yatırımcı elinde altını, parası varsa içinden ne geliyorsa onu yapsın, bizim söyleyebileceğimiz bu. 

altın altın fiyatları