'Altın kahini' İslam Memiş'ten beklediğimiz oluyor mesajı: Seçime kadar...

Gram altın İslam Memiş Borsa
'Altın kahini' İslam Memiş'ten beklediğimiz oluyor mesajı: Seçime kadar...

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altınla ilgili değerlendirmelerinde 'beklediğimiz oluyor' dedi. Memiş, rakamsal analizinde seçim süreci için uyardı ve alım için de hedef gösterdi.

Finans analisti İslam Memiş, borsa, dolar, gram altın, euro değerlendirmelerinde bulundu. Memiş, altında alım için hedefi gösterdi, 'beklediğimiz oluyor' mesajıyla dikkat çekti. 

Memiş'in değerlendirmeleri şöyle:

"Borsa İstanbul 4661 puandan günü tamamladı. Yüzde 1.57'lik değer artışı var. Bu haftaki yol haritamızda beklentimiz, seçimlere kadar 4300-4800 bant aralığı. 4600'e kadar yükselişler devam etti. Borsa yine kazandırdı ama 4800 ve üzerindeki rakamlara dikkat edin, buradan kar satışları tekrar gelebilir. Özellikle 4800 puan ve üzerindeki rakamlarla borsada 4450'yi takip etmeyi sürdüreceğiz. Parası yetişmeyenlerin düşüşleri yakından takip etmesi gerekiyor. Bugüne kadar borsada farkındalığı oluşmamış olanlar nasıl gireceğini soruyorlar. Bankacılık uygulamasından bankaların portföylerinde hisse senedi alım satım programları var.

Dolar TL kuru 20.35 seviyesinde. 20.21 destek seviyesi çalıştı. Dövizle ticaret yapıyorsunuzdur, ben 20-21 lirayı takip edeceğim uyarılarım vardı. Döviz almak zorunda kalanlar da bugün alım için bir fırsat yakaladı. Seçimlere kadar geniş bant aralığında dalgalanan bir piyasa göreceğiz.

Euro TL 21.79-98 lira aralığında. Bu tarafta da bir fırsat oluştu. Bir yabancı paraya yatırım yapacaksanız bunun adı dolar değil euro'dur. Orta ve uzun vade için güzel fırsatlar sunuyor. 22 lira altındaki rakamların kalıcı olacağını tahmin etmiyorum.

'Altın kahini' İslam Memiş'ten beklediğimiz oluyor mesajı: Seçime kadar... - Resim : 1

"BEKLENTİMİZ GERÇEKLEŞİYOR..."

Ons altında beklentimiz gerçekleşiyor. 1975 dolara kadar bir gerileme gördük. 1980 dolar seviyesi güçlü destek. Buradan tekrar 2000, 2005 doları hedef alabilir. Ardından 1910 dolara kadar düşüş olabilir. Bir haftamız kaldı. 1960 doları da bekleyeceğiz. 1910 dolara bile sarkabilir. Haziran sonuna kadar merkez bankaları bu baskılanmayı devam ettirecek.

Gram altın tarafı da çok güzel fırsatlar verdi. 1365 liradan alımlarımızı yaptık, bu işi bitirdik biz. Gün içinde gram altın 1358'e kadar geriledi. Almayanlar yarın da alabilir uyarılarım vardı. Alım yapmayanlar fırsat buldu ve alımlarını yaptı. Baskılanma olacaksa bu da eline yeni TL geçmiş olanlar için güzel bir fırsat olacaktır ama seçimlere kadar 1350 lira altında bir rakam beklemiyorum. Serbest piyasalarda 1376 lira seviyesinde altın fiyatları.

Gümüş onsunda 23.80 güçlü destek. Aşağı yönlü kırılırsa 23.20 doları destek seviyesini takip edeceğiz. Tepki alımları olabilir, ondan sonra tekrar düşüş sürebilir. Elinde dolar bulunan yatırımcı için de parite üzerinden gümüş fırsatı oldu. Gram gümüş 16-16.50 bant aralığında. 18 liradan alım yapmayanlar iyi karar verdi. Yaz aylarında 20 liralı rakamları beklemeye devam ediyorum."

Kaynak: Haber Global TV

İslam Memiş gram altın dolar euro