Altın fiyatlarında sert düşüşün ardından yatırımcı ne yapmalı? Uzmanından önemli değerlendirmeler

Altın yorumları Ekonomi haberleri Gram altın

Altının ons fiyatı 35 dolar birden düştü. Peki bu düşüş sürer mi, yatırımcı ne yapmalı? Piyasa Uzmanı Şirin Sarı, "yılın ikinci yarısından sonra özellikle 1.150 TL'nin üzerinde tekrar görebilirsek altın yatırımcısının yüzü gülmeye devam edecek diyebiliriz." diye konuştu.

İstanbul Kapalıçarşı'da Piyasa Uzmanı Şirin Sarı, Haber Global muhabiri Ela Sezen'e altındaki sert düşüşe ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ons altının şu an için dolar karşısında gücünü koruyamadığını belirten Sarı, "İçerideki dinamiklere baktığımızda hem dolar-TL hem de ons altını konuşmamız gerekiyor. Gram altın nitekim portfolyoyu dengeleyen yükseliş eğiliminde olan bir enstrümandı ama 1.200 TL seviyelerini serbest piyasada gördükten sonra şu an 1.100 TL civarında nasıl bir etki olabilir? 1.040 TL 1.060 TL üzerinde kaldığı sürece pozitif taraftayız diyebiliriz çünkü doların sabit kalması aslında ons altına göre gram altının hareketini sağlıyor. Uzun vadede eğer jeopolitik riskleri konuşacaksak yani 6 ay 1 yıllık süreç içerisinde altın zaten pozitif fiyatlanmaya devam edecektir. Ama düşüş noktasında da zaman zaman düzeltmelerin olması, dolara olan dünyada talebin artmış olması, hatta yatırımcıların risk iştahının artması, altından çıkarak hisse senetlerine girme gibi bir durumu tetikleyebilir. Bu noktalar altının düşmesini sağlayacaktır. Ama iç piyasada biz dolar TL'nin durumunu ve ons altını konuşuyorsak yine gram altının portfolyoyu destekleyen yine 1.100 TL'lerin altında alım psikolojisinin çalışabileceği bir enstrüman diyebiliriz. Yani altın, yatırımcısının yüzünü yılın ikinci yarısına kadar güldürmeyebilir. Ama yılın ikinci yarısından sonra özellikle 1.150 TL'nin üzerinde tekrar görebilirsek altın yatırımcısının yüzü gülmeye devam edecek diyebiliriz." diye konuştu.

 

Kaynak: Haber Global TV

gram altın ons altın çeyrek altın