Alaton ailesine haciz geldi

Alaton ailesine haciz geldi

Alvimedica Sağlık Ekipmanları isimli şirketin banka kredi borcu nedeniyle bu şirketin hissedarları olan Leyla Alaton ve Vedat Aksel Alaton'un Alarko Holding'teki hisselerine ihtiyati haciz konulduğu açıklandı

Türkiye'nin önde gelen iş insanlarından Leyla Alaton ve Vedat Aksel Alaton'a haciz geldi. Haciz işlemi hangi banka tarafından yapıldığı ise açıklanmadı. Alvimedica Sağlık Ekipmanları Pazarlama Satış ve Dağıtım A.Ş. ve Alvimedica Tıbbi Ürünler San. ve Dış Tic. A.Ş.'nin bir bankaya olan kredi borcu nedeniyle, bu şirketlerin hissedarları Leyla Alaton ve Vedat Aksel Alaton'a haciz geldiği açıklandı. Açıklamayı ise Alarko Grubu yaptı.

Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Şirketimizle hiçbir hukuki bağı ve ortaklık ilişkisi bulunmayan Alvimedica Sağlık Ekipmanları Pazarlama Satış ve Dağıtım ve Alvimedica Tıbbi Ürünler San. ve Dış Ticaret A.Ş.'nin bir bankaya olan kredi borcu nedeniyle, bu şirketlerin hissedarları Leyla Alaton ve Vedat Aksel Alaton'un şirketimizdeki ortaklık payları ile her türlü hak ve alacaklarına ihtiyati haciz konulduğu bilgisi şirketimize ulaşmıştır.  

Alvimedica Sağlık Ekipmanları Pazarlama Satış ve Dağıtım A.Ş. ve Alvimedica Tıbbi Ürünler San. ve Dış Tic. A.Ş. ile Alarko Holding A.Ş. ve Alarko Topluluğu şirketleri arasında herhangi bir ortaklık ilişkisi veya benzeri bir hukuki ilişki bulunmamaktadır" denildi.

İHTİYATİ HACZE KONU BORÇ BÜYÜKLÜĞÜ FAİZ VE MASRAFLAR HARİÇ 60 MİLYON DOLAR

KAP'a yapılan açıklamada borcun miktarı konusunda bir bilgi yer almamasına karşılık Haber Global'in ulaştığı bilgilere göre İstanbul 34. İcra Müdürlüğü tarafından gönderilen ihtiyati haciz kararında telaffuz edilen borç miktarı bugünkü kur üzerinden faiz ve masraflar hariç olmak üzere yaklaşık 60 milyon dolar civarında.

Alvimedica Sağlık Ekipmanları Pazarlama Satış ve Dağıtım A.Ş, Proje Bazlı Teşvik Sistemi kapsamında 135 milyar lira tutarında destek sağlanacak ve 135 bin kişiye dolaylı yoldan istihdam sağlanması planlanan 23 proje kapsamında teşvik belgesi alan şirketlerden biriydi.

Leyla Alaton haciz