Airbnb'den ev sahiplerine 250 milyon dolar

Airbnb'den ev sahiplerine 250 milyon dolar

Koronavirüs salgının en çok etkilediği şirketlerden biri Airbnb, salgın sebebiyle yoğun rezervasyon iptalleriyle mağdur duruma düşen ev sahiplerinin zararlarını karşılayacak. Ev sahiplerine ödemeler Nisan ayında yapılacak.

Koronavirüs salgının en çok etkilediği şirketlerden biri Airbnb, salgın sebebiyle yoğun rezervasyon iptalleriyle mağdur duruma düşen ev sahiplerinin zararlarını karşılayacak. Ev sahiplerine ödemeler Nisan ayında yapılacak. Koronavirüs salgının en sert vurduğu sektörlerin başında gelen seyahat ve turizm alanında faaliyet gösteren dünyanın en büyük konaklama paylaşım uygulaması Airbnb, platformunda yer alan ev sahiplerinin zararlarını karşılama sözü verdi.

"COVID-19 ile ilgili iptallerinin maliyetini karşılamak için ev sahiplerine 250 milyon dolar ödeyeceğiz. Eğer bir konuk, COVID-19 nedeniyle 14 Mart ve 31 Mayıs tarihleri ​​arasında bir rezervasyonunu iptal ettiyse, normalde alacağınızın yüzde 25'ini biz ödeyeceğiz. Bu maliyet tamamen Airbnb tarafından karşılanacak ve ödemeler Nisan ayında yapılmaya başlanacak."

Airbnb CEO'su Brian Chesky, platformlarındaki ev sahiplerine yönelik olarak yayınladığı mesajda, "Bildiğiniz gibi küresel seyahat endüstrisi durdu. Seyahat etmek neredeyse imkansız hale geldi. Bu birkaç ay bizim için yıkıcı oldu. "COVID-19 ile ilgili iptallerinin maliyetini karşılamak için ev sahiplerine 250 milyon dolar ödeyeceğiz. Eğer bir konuk, COVID-19 nedeniyle 14 Mart ve 31 Mayıs tarihleri ​​arasında bir rezervasyonunu iptal ettiyse, normalde alacağınızın yüzde 25'ini biz ödeyeceğiz. Bu maliyet tamamen Airbnb tarafından karşılanacak ve ödemeler Nisan ayında yapılmaya başlanacak." dedi.

konaklama airbnb