ABD'nin ünlü markası Dr. Pepper'in başına Türk CEO getirildi!

Ekonomi haberleri
ABD'nin ünlü markası Dr. Pepper'in başına Türk CEO getirildi!

ABD'nin ünlü meşrubat ve içecek şirketi Dr. Pepper'in başına Türk CEO getirildi. Dr. Pepper'in başına getirilen Ozan Dökmecioğlu, bir süredir şirketin CFO'luğunu yapıyordu

ABD'nin ünlü meşrubat ve içecek şirketi Dr. Pepper'in tepe şirketi Keurig Dr Pepper Inc. başına Türk CEO getirildi. Dr. Pepper'in başına getirilen Ozan Dökmecioğlu, bir süredir şirketin CFO'luğunu yapıyordu.

Bloomberg'de yer alan habere göre, CEO Bob Gamgort, CEO'luğa atanan Türk Ozan Dökmecioğlu ile ilgili olarak "Ozan ile birlikte altı yıl yanyana çalıştık. Liderliği son derece güçlü ve Keurig Dr Pepper Inc.'deki her stratejik kararın mimarı oldu" açıklamasını yaptı. 

50 yaşındaki Dökmecioğlu, Keurig Green Mountain ve Dr. Pepper Snapple Group'un birleşmesiyle kurulan Keurig Dr. Pepper şirketinin ikinci CEO'su olacak. Dökmecioğlu, grubun gelirinin onda birinden fazlasını oluşturan uluslararası işini de yönetiyor. Dökmecioğlu, bir diğer ünlü ABD'li gıda şirketleri Kellogg Co. ve Kraft Foods'da çalıştıktan sonra 2016 yılında Keurig'e katıldı.

Ozan Dökmecioğlu, Ortadoğu Teknik Üniversitesi işletme fakültesinden mezun. 

Dr. Pepper, uluslararası kamuoyunda Amerikan futbolunun şampiyonluk maçı Super Bowl'a verdiği reklamlarla biliniyor.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

CEO Türk