ABD, Rusya petrolü alternatifi için Venezuela ile görüşüyor!

ABD, Rusya petrolü alternatifi için Venezuela ile görüşüyor!

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın Rusya'dan petrol ithalatını durdurmayı görüştüklerini açıklamasının ardından ABD ile Venezuela, Venezuela petrolünün ABD'ye ihracatını engelleyen yaptırımları kaldırmak için görüşüyor

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın Rusya'dan petrol ithalatını durdurmayı görüştüklerini açıklamasının ardından ABD ile Venezuela, Venezuela petrolünün ABD'ye ihracatını engelleyen yaptırımları kaldırmak için görüşüyor.

Petrol fiyatları, ABD Dışişleri Bakanı Blinken'in açıklamalarının ardından 2008'den beri en yüksek seviyeyi görerek 130 doları aştı! ABD, hızla yükselen petrol fiyatlarını dengelemek için Venezuela alternatifine yöneldi. ABD'li yetkililer, Karakas'a giderek Venezuela'lı yetkililerle görüşme gerçekleştirdi. 

Venezuela, günde 760 bin varil petrol üretiyordu. Venezuela, ABD ambargolarını Çin, Rusya ve İran'ın destekleriyle atlatıyordu. 

Ancak Wall Street Journal'e konuşan Rice Üniversitesi'nden Venezuelalı Francisco Monaldi, Venezuela üretiminin şu anda ABD'nin ihtiyacını tamamen karşılamayabileceğini düşünüyor. ABD, Rusya'dan 2021 yılında günlük 540 bin varil petrol ihraç etti. 

Monaldi, Venezuela'da aylardır yeni kuyu açılmadığını ve üretimin tam kapasiteyle sürmesi için 12 milyar dolarlık yatırımın gerektiğini söylüyor. 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

ABD venezuela petrol Rusya