ABD moda devleri, Avrupa'nın güçlü markalarını ele geçirmeye çalışıyor

Ekonomi haberleri
ABD moda devleri, Avrupa'nın güçlü markalarını ele geçirmeye çalışıyor
Fotoğraf: Reuters

Coach'un ana şirketi Tapestry, Capri Holdings'i 8,5 milyar dolar değerinde bir anlaşmayla satın almaya hazırlanıyor.

Lüks çanta ve aksesuar perakendecisi Coach'un ana şirketi Tapestry, Michael Kors, Versace ve Jimmy Choo gibi moda markalarının sahibi Capri Holdings'i satın alıyor.

Yaklaşık 8,5 milyar ABD doları değerindeki anlaşma Tapestry'yi Avrupalı büyük moda rakiplerine karşı daha iyi bir konuma getiriyor.

ABD'li moda evleri, LVMH ve Kering gibi Avrupa'nın güçlü markalarını ele geçirmeye çalışıyor.

Markaları arasında Kate Spade ve Stuart Weitzman da bulunan Tapestry, birleşik şirketin küresel yıllık satışlarının 12 milyar dolardan fazla olduğunu ve 75'ten fazla ülkede varlık gösterdiğini söyledi.

Tapestry CEO'su Joanne Crevoiserat yaptığı açıklamada, "Coach, Kate Spade ve Stuart Weitzman'ın Versace, Jimmy Choo ve Michael Kors ile birleşmesi yeni ve güçlü bir küresel lüks evi yaratıyor" dedi.

Capri Holdings hissedarları hisse başına 57.00 dolar nakit alacaklar.

Capri Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su John Idol, "Tapestry ile birleşerek, markalarımızın benzersiz DNA'sını korurken küresel erişimimizin genişlemesini hızlandırmak için daha büyük kaynaklara ve yeteneklere sahip olacağız" dedi.

Fransız lüks holdingi Kering, Temmuz ayında Katarlı yatırım şirketi Mayhoola'dan İtalyan moda evi Valentino'nun yüzde 30 hissesini 1,7 milyar Avro karşılığında satın almak üzere anlaşmaya varmıştı. Anlaşma uyarınca, Gucci'nin de sahibi olan Kering'in en geç 2028 yılına kadar Valentino'nun yüzde 100'ünü satın alma opsiyonu bulunuyor.

Kering ayrıca Tom Ford'u da almaya çalışmış ancak güzellik şirketi Estee Lauder lüks ürünler üreticisiyle anlaşmaya varmıştı.

Bu arada LVMH, ünlü mücevher şirketi Tiffany'yi, iki şirket arasında anlaşma konusunda yaşanan bir ileri geri gidişin ardından 2021 yılında satın aldı.

Tapestry ve Capri yönetim kurulları, önümüzdeki yıl tamamlanması beklenen anlaşmayı onayladı. Anlaşma için Capri hissedarlarının onayı gerekiyor.

Capri'nin hisseleri perşembe günü piyasa açılmadan önce yüzde 58'den fazla yükselirken, Tapestry'nin hisseleri yüzde 3 düştü.

Kaynak: Ajans Bizim

Moda şirket satın alma