ABD'den Çin ve Rus şirketlerine yaptırım kararı

ABD'den Çin ve Rus şirketlerine yaptırım kararı

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından 5'i Çin, 3'ü Rus olmak üzere toplam 9 yabancı şirkete yaptırım uygulandığı açıklandı. Aralarında bir Türk şirketi de var!

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 5'i Çin, 3'ü Rus olmak üzere toplam 9 yabancı şirkete yaptırım uygulandığı bildirildi.

Yaptırım listesine alınan 3 Rus şirketi "Şipunov KPB Enstrüman Tasarım Bürosu", "NPO Mashinostroyeniya" ve "Kumertau Havacılık İmalat İşletmesi" olarak açıklanırken, Çin'den yaptırım listesine alınan 5 şirketin ise "Dandong Zhensheng Trade", "Gaobeidian Kaituo Precise Instrument", "Shenzhen Tojoin Communications Technology", "Shenzhen Xiangu High-Tech", "Wuhan Sanjiang Import and Export", "Irak Kata'ib Sayyid al-Shuhada" olduğu belirtildi.

GEREKÇE KİTLE İMHA SİLAHLARININ YAYILMASI

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından toplamda 9 şirkete yönelik alınan yaptırım kararının, İran, Kuzey Kore ve Suriye'ye yönelik uygulanan kitle imha silahlarının yayılmasının önlenmesi kanununa uygun olarak alındığı savunuldu.

ARALARINDA BİR TÜRK ŞİRKETİ DE VAR

Yaptırım uygulanan Türk şirketi, Eren Carbon Graphite Industrial Trading Company, Ltd.

Yaptırım kararı, İran, Kuzey Kore ve Suriye yönelik uygulanan kitle imha silahlarının yayılmasının önlenmesi kanuna uygun olarak kabul edildi. Kanun, bu ülkelere nükleer, kimyasal, bakteriyolojik silah geliştirmeye yardımcı olacak teknolojilerin aktarılmasını yasaklıyor. 

Sağlık alanında faaliyet gösteren Türk şirket son olarak hastalar ve doktorları bir araya getiren sağlık uygulaması Carbon Health ile ABD'de ortaklık kurmuştu.

Carbon Health'in Kurucu Ortağı ve CEO'su Eren Bali Brookfield ile yaptıkları ortaklık yapmaktan heyecan duyduklarını belirtmişti.

Eren Bali, Ünlü eğitim sitesi Udemy.com'un da kurucusu... 

ABD yaptırım Rus Çin Türk