AB'den Bitcoin uyarısı

AB'den Bitcoin uyarısı

AB'nin piyasa düzenleyici kurumu, Bitcoin ve diğer kripto varlıklara yatırım yapanları "Herşeyinizi kaybedebilirsiniz" uyarısında bulundu.

Bloomberg'de yer alan habere göre, Avrupa Birliği'nin (AB) en üst piyasa düzenleyicisi, yatırımcılara, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerindeki hızlı artışlardan kaynaklı olarak büyük risklere maruz kaldıkları uyarısında bulundu.

Paris merkezli Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Kurumu, yılda iki kez yayımlanan risk raporunda kripto varlıkların yüksek riskli ve spekülatif olduğuna dikkat çekerken, bu enstrümanları alan ve elinde bulunduran tüketicilere tüm paralarını kaybetmek dahil yüksek riskler karşısında tetikte olma uyarısına yer verdi.

Bitcoin bugün 55 bin dolardan işlem görüyor. Yıla sert yükselişlerle başlayan Bitcoin Hindistan'ın kripto parayı yasaklayacağına dair haberlerle 61 bin 500 dolardan 55 bin dolara kadar geldi. Ethereum ise yüzde 2.26 gerilemeyle 1.771 dolara geriledi. 

Yılbaşından bu yana kurumsal şirketlerin harekete geçmelerinden destek bulan kripto paralar Hindistan haberi ve ülkelerin kamu kurumlarından gelen haberlerle yönünü aşağıya çevirdi.

Kaynak: Haber Global TV

'Bitcoin ethereum