Dolar 15 TL'yi aştı!

Ekonomi haberleri
Dolar 15 TL'yi aştı!

Dolar küresel para birimleri karşısında değer kazanmaya devam ediyor. Dolar/TL kuru bu haftaya yükselişle 14.9696'dan başladı. 13.47 itibariyle dolar 15 lirayı gördü.

Dolar küresel para birimleri karşısında değer kazanmaya devam ediyor.

Dolar/TL kuru bu haftaya yükselişle 14.9696'dan başladı. Euro ise düşüşle 15,7331 TL'den başladı. Saat 17:20 itibariyle dolar 15.12 TL'den işlem görüyor. Euro ise aynı saatlerde 15,92'i gördü. 

Dolar, Fed Başkanı Powell'ın şahin söylemleri sonrasında gerilese de bu durum kalıcı olmadı. ABD'deki enflasyon endişeleri yeniden piyasaya hakim olunca kur yönünü yeniden yukarı çevirdi. Doların gücünü gösteren DXY endeksi son 5 yılın zirvesini yenileyeren 104.78'e çıktı. Bu da dolar/TL kurunun yükselmesini sağladı. Euro ise sakin. 

Bu hafta Türkiye'de yarın işsizlik verisi, 13 Mayıs'ta ise sanayi üretim verileri takip edilecek. Dışarda ise Çarşamba günü ABD'nin enflasyon rakamları açıklanacak. ABD'de enflasyonun yeni zirveler deneyip denemediği takip edilecek. Enflasyon mart ayında yıllık yüzde 8,5 gelmişti. Beklentileri aşan bir enflasyon rakamı Fed'in daha sert adımlar atmasına vesile olabilir. 

 

Kaynak: Haber Global TV

dolar euro döviz