Dolar yükselişine ara verdi... Euro yükseliyor

Ekonomi haberleri
Dolar yükselişine ara verdi... Euro yükseliyor

Haftanın son gününe başlarken doların değer kaybettiği, euro'nun ise yükselişe geçtiği görülüyor. Dolar/TL kuru 18,2339 TL'de işlem görürken, euro/TL 18,3635'a kadar çıktı.

Haftanın son gününe başlarken dolar değer kaybediyor, euro ise yükseliyor. Dolar haftanın son gününe 18.23 TL'den başlarken, Euro 18,36 TL'den başladı.

Dün ECB tarihi bir faiz kararına imza atarak politika faizini yüzde 0.75 baz puan artırarak yüzde 1.25'e çıkardı. Bu ECB'nin 24 yıllık tarihindeki en yüksek faiz artışı oldu. ECB tarafından yapılan açıklamada talebi düşürmek için faizlerin daha da artırılmasının beklendiği ifade edildi. 

Euro bölgesinin yaşadığı enerji krizine değinen Lagarde "Enerji tedarikinde bozulmalar büyük bir risk. Enflasyon hizmetler de dahil olmak üzere tüm ürün gruplarına yayılıyor." ifadelerini kullandı.

Dün bir konferansta konuşan Fed Başkanı Powell, enflasyon dizginlenene kadar elimizden geleni yapacağız açıklamasını yaptı. 

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, dar gelirlileri, emeklileri, memurları, işçileri rahatlatacak tedbirleri aldıklarını, yeni tedbirlerin de yolda olduğunu açıkladı.

Haftanın son gününe başlarken doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü ölçen DXY endeksi yüzde 0,80 düşüşle 108,87'de bulunuyor. Euro/dolar paritesi de 1'in üstünde 1,0067'da görülüyor.

Gerileyen dolardan destek bulan altın ve küresel borsalar haftanın son gününe artıda açılmaya hazırlanıyor. 

Bugün piyasalarda önemli veri bulunmuyor. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Dövize endeksli TL mevduat mevduat TL mevduat dolar euro küresel piyasalar