Dolar bayram haftasına düşüşle başlıyor

Ekonomi haberleri
Dolar bayram haftasına düşüşle başlıyor

Dolar sadece 1.5 gün işlem görülecek haftaya düşüşle başladı. Dolar/TL 31,97 TL'den başlarken, Euro/TL ise 34,80 TL'den başladı. Bu hafta bayram haftası. Piyasalar bugün tam gün yarın ise yarım gün işlem görecek. Çarşamba-Perşembe ve cuma günleri piyasalar kapalı olacak

Dolar sadece 1.5 gün işlem görülecek haftaya düşüşle başladı. Dolar/TL 31,97 TL'den başlarken, Euro/TL ise 34,80 TL'den başladı. Bu hafta bayram haftası. Piyasalar bugün tam gün yarın ise yarım gün işlem görecek. Çarşamba-Perşembe ve cuma günleri piyasalar kapalı olacak. 

TCMB, hükümete gönderdiği mektupte asgari ücrete tek zam uygulaması yapılmasını istedi. TCMB'nin 2023 enflasyon hedeflerinden sapılması nedeniyle hükümete gönderdiği mektupta enflasyonu dizginlemek adına öneriler ve tavsiyeler yer alıyor. 

Mektupta enflasyon düşene kadar sıkı para politikasının uygulanacağı vurgusu yer aldı. Merkez Bankası'nın metninde "Asgari ücretin yılda bir kez güncellenmesi, öngörülen dezenflasyon patikasının tesis edilmesi açısından kritik bir önem taşımaktadır." ifadesi yer aldı. Hükümet yetkilileri yüksek enflasyon döneminde yılın 6. ayında yapılan ara zammın bu yıl yapılmayacağını vurgulamıştı. 

Öte yandan TCMB yerel seçim sonrasında beklendiği gibi kredi kartı faiz oranlarında artışa gitti. Merkez Bankası'ndan enflasyonla mücadele kapsamında ilave sıkılaştırma adımı geldi. Buna göre kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı yüzde 3,66'dan yüzde 4,25'e çıkarıldı.

Kararın kredi kartı harcamalarında sınırlayıcı etkisinin olması bekleniyor. Kredi kartı harcamalarında en yüksek payı market ve alışveriş merkezleri yer almıştı. 

Dolar bayram haftasına düşüşle başladı... Kur geçtiğimiz hafta yüzde 1 değer kaybetmişti.

Bu hafta sadece bugün sanayi üretimi rakamları açıklanacak. Yurtdışında ise ABD'de enflasyon rakamları takipte olacak.