62 şubesi bulunan süpermarket devi iflas başvurusunda bulundu! 5 bin çalışanı var!

Almanya Ekonomi haberleri
62 şubesi bulunan süpermarket devi iflas başvurusunda bulundu! 5 bin çalışanı var!

Almanya'da 62 şubesi bulunan süpermarket devi Real GmbH iflas başvurusunda bulundu.

WirtschaftsWoche'nin edindiği bilgiye göre Real GmbH, cuma sabahı Mönchengladbach bölge mahkemesinde iflas başvurusunda bulundu.

Real yıllardır krizde. Eski ana şirket Metro, finansal yatırımcı SCP'nin 2019'da devralınmasına kadar hipermarket zincirini yıllarca yeniledi. SCP'nin Metro'dan devraldığı yaklaşık 270 mağazanın çok sayıda şubesi kapatılarak rakiplere satıldı.

Frankfurtlu avukat ve girişimci Sven Tischendorf ve aile ofisi, 2022 yazında devraldı. Aslında yeni bir başlangıcın gidişatını o belirledi: pazarlar "Mein Real" olarak yeniden adlandırıldı ve eski reklam sloganı "Bir kez orada. “Her şey orada.” tekrar ortaya çıktı.

Ancak daha sonra şirket Nisan 2023'te SCP'ye geri devredildi. O zamanlar Real'in büyük mali zorluklar yaşadığına dair spekülasyonlar vardı. Alman basınında yer alan habere göre; SCP, ilk olarak "Mein Real"i bağımsız bir şirket olarak bir yatırımcıya devretmek istedi ancak bu işe yaramadı. Gazeteye göre, en azından iflas işlemleri dışında bireysel Real piyasalarına da çok az ilgi vardı.

Real'in yaklaşık 5.000 çalışanı bulunan 62 hipermarketine ne olacağı henüz belli değil. Gelen haberlere göre, artık pazarların muhtemelen rakiplere satılması yönünde girişimlerde bulunulması bekleniyor. (Arti49)

 

Kaynak: Diğer

Almanya iflas süpermarket