Petrol fiyatlarında sert düşüş!

Ekonomi haberleri
Petrol fiyatlarında sert düşüş!

Citibank dün yayınladığı raporda, resesyona girilmesi halinde petrol fiyatlarında keskin düşüşler yaşanabileceğini öngördü. Bu raporun yayınlanmasından saatler sonra 114 dolardan 101 dolara doğru hızlı bir düşüş yaşandı

Citibank dün yayınladığı raporda, resesyona girilmesi halinde petrol fiyatlarında keskin düşüşler yaşanabileceğini öngördü. Bu raporun yayınlanmasından saatler sonra 114 dolardan 101 dolara doğru hızlı bir düşüş yaşandı.

Petrol fiyatlarının düşüşü resesyon endişelerinden beslendi. Ancak dünyanın en çok petrol/akaryakıt tüketen ülkesi ABD'den gelen bir veri tüketicilerin yüksek enerji fiyatlarına verdiği tepkiyi gösteriyordu.

Ford Motor Company, Haziran ayı satış rakamlarını açıkladı. ABD otomobil piyasası genel olarak yüzde 11 düşüş yaşarken, Ford satışları yüzde 31,5 artırdı. Ford Motor Company konuyla ilgili yaptığı açıklamada elektrikli araç ve kamyon satışlarının yüzde 77 arttığını açıkladı.

ABD'li tüketiciler yüksek enerji fiyatlarına tepkisini elektrikli araç satın alarak gösteriyordu. Bu veri petrol fiyatlarındaki düşüşü tetikleyen nedenlerden biri olabilir.

Petrol fiyatları bugün ise piyasaya yeniden hakim olan arz endişeleriyle dün gerilediği 101 dolardan 103.75 dolar seviyelerine yükseldi. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Brent Petrol petrol Benzin motorin