Doların yükselişi sürüyor

Ekonomi haberleri
Doların yükselişi sürüyor

Dolar bu haftaya 27,43 TL'den başlamıştı. Haftanın son gününe ise 27,57 TL'den başladı. Gözler Suriye sınırındaki gelişmelerde olacak.

Dolar bu haftaya 27,43 TL'den başlamıştı. Haftanın son gününe ise 27,57 TL'den başladı.

Piyasada gözler ABD'de açıklanacak işsizlik verileri ve Suriye sınırındaki gelişmeler takip edilecek. 

Dün bankacılık verileri açıklandı. TCMB'nin rezervleri 15 hafta art arda yükselişin ardından geçtiğimiz hafta ilk kez azaldı. 29 Eylül haftasında bir önceki haftaya göre 3 milyar 300 milyon dolar azalarak 122 milyar 203 milyon dolar oldu. Söz konusu dönemde altın rezervleri 1 milyar 63 milyon dolar azalarak 41 milyar 692 milyon dolardan 40 milyar 629 milyon dolara geriledi.

KKM'deki azalış ise sürüyor ancak yavaşlıyor. 18 Ağustos'tan beri azalan KKM'deki birikim 3 trilyon 303 milyar TL'ye geriledi. 

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, TBMM'de sunum yaptı ve komisyonun sorularını yanıtladı. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan "Fiyat istikrarı temel amacımız doğrultusunda tüm araçlarımızı kararlılıkla kullanıyoruz ve kullanmaya devam edeceğiz" dedi.

Son günlerde artan petrol fiyatlarının enflasyon beklentilerinde yukarı ilave baskı oluşturduğunu söyleyen Gaye Erkan "Bu unsurlar enflasyonun yıl sonunda enflasyon raporundaki tahmin aralığının üst sınıra yakın seyredeceğine işaret etmektedir." dedi. Gaye Erkan, akaryakıtın enflasyonda risk unsuru oluşturabileceğini söyledi. 

Meclisteki sunumunda kendisine sürekli olarak doğrudan yatırım tekliflerinin geldiğini belirten TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan "İstediğimiz koşullarla kabul etmek istediğimiz için beni sürekli arıyorlar” dedi. Bir milletvekilinin "KKM'den çıkış için bir stratejiniz var mı" sorusuna Gaye Erkan "Menkul kıymetleştirilmesi zaman alacak ve altyapı isteyen işler. Dolayısıyla amacımız var olan altyapıları anlayıp inceleyip onun üstüne gerekleri de inşa edip TL enstrümanlarını derinleştirmek ve daha da çeşitlendirerek Türk lirasının hacmini artırmaktır. Bunlar oldukça da KKM’den geçiş daha sağlıklı olur” yanıtını verdi. 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

dolar euro Döviz mevduatları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suriye