'5 zincir market piyasayı alt üst ediyor'

'5 zincir market piyasayı alt üst ediyor'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, fahiş fiyat iddiaları hakkında yaptığı açıklamada “Bu beş tane zincir marketin topladığı ürünle piyasalar alt üst oluyor” ifadelerini kullandı. Bu açıklamaların ardından bugün Borsa İstanbul'da işlem gören süpermarket hisseleri yüzde 4 ila 2 arasında düşüyor.

ABD temaslarının ardından New York’taki Türkevi’nde gazetecilere konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu konuda kısmen özellikle bu zincir marketlerin sınırsız uygulamaları var. Bu sınırsız uygulamalar karşısında biz de Ticaret Bakanlığı olarak bunların üzerine üzerine gideceğiz” dedi.

Erdoğan, sorunun zincir marketlerden kaynaklanıp kaynaklanmadığı sorusu üzerine de “Ağırlıklı olarak iş orada toplanıyor. Bütün üreticiden tüketiciye olan yerde zincir marketlerin buradaki yoğun ürünleri toparlaması… Bu da beş tane zincir market. Bunlar bütün o ürünü toparlıyor. Bu beş tane zincir marketin topladığı ürünle piyasalar alt üst oluyor. Bunlar eğer bu noktada daha adil davranırlarsa hem vatandaş uygun fiyatla ürün alabilecektir hem de üretici şu an itibarıyla kazanımını, parasını zamanında alma şansına ulaşacaktır” ifadelerini kullandı.

SÜPERMARKET HİSSELERİ DÜŞÜYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fahiş fiyatlar için süpermarketleri işaret etmesinin ardından Borsa İstanbul'da işlem gören süpermarket şirketlerinin hisselerinin nasıl tepki vereceği merak konusuydu. 

Süpermarket zincirlerinin hisseleri yüzde 4 ila yüzde 2 arasında düşüşler sergiliyor.