Dolar yükselişini sürdürüyor...

Ekonomi haberleri
Dolar yükselişini sürdürüyor...

14 Mayıs'taki seçim yaklaşırken dolar ve euro Türk Lirası karşısında yükselişini sürdürüyor. Dolar bugüne 19.49 TL'den başlarken, Euro ise 21,5335 TL'den başladı

14 Mayıs'taki seçim yaklaşırken dolar ve euro Türk Lirası karşısında yükselişini sürdürüyor. Dolar bugüne 19.49 TL'den başlarken, Euro ise 21,5335 TL'den başladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası dün 2023 yılının 2. enflasyon raporunu açıkladı. Merkez Bankası, 2023 yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 22.3'te sabit bıraktı. Raporda enflasyon göstergelerinin aşağı yönlü olduğu ve sakinleşen döviz kurunun buna katkıda bulunduğu ifade ediliyor. 

Kavcıoğlu "Ülkemizde enflasyonu daha da gerileterek bir gündem maddesi olmaktan çıkaracağız, bunu yaparken de büyümede, istihdamda kırdığımız rekorları sürdüreceğiz, çünkü bizler için fiyat istikrarını sağlarken ekonominin tam istihdama ulaşması en önemli amaçtır." dedi.

Raporun sunumu sonrası bir gazetecinin Kur Korumalı Mevduat ile ilgili sorusuna Başkan Kavcıoğlu "KKM bence çok başarılı bir şekilde devam ediyor. Bir sıkıntı görmüyoruz" yanıtını verdi.

Türkiye'de seçim gündemi izleniyor. 

ABD Merkez Bankası(Fed)'nın ardından Avrupa Merkez Bankası'da politika faizini yüzde 0.25 artırdı. Avrupa Merkez Bankası(ECB) Başkanı Chirstine Lagarde, karar sonrası yaptığı basın toplantısında "faiz artırımlarını durdurmuyoruz" dedi.

Euro/dolar paritesi kararın ardından 1.106'dan 1.1'e geriledi. Doların diğer paa birimlerine karşı gücünü gösteren DXY endeksi de küresel risk iştahının yüksek olmasının etkisiyle yüzde 0.25 aşağıda 100,938'den işlem görüyor. 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

dolar euro döviz Merkez Bankası