Fed'in mesajları sonrası dolarda son durum!

Ekonomi haberleri TCMB FED Para Politikası Kurulu Enflasyon Raporu

Fed beklentiler dahilinde politika faizini yüzde 0.25 artırdı. Ancak bunu yaparken faiz artırım döngüsünün sona erdiği sinyalini de verdi. Dolar bu sinyallerin ardından küresel para birimleri karşısında değer kaybederken, Türk Lirası karşısında sabit kaldı. Euro ise 21,58 TL'den başladı.

Fed politika faizini 25 baz puan artışla yüzde 5 - 5,25 aralığına yükseltti. Ancak bunu yaparken faiz artırım döngüsünün sona erdiği sinyalini de verdi. Ancak Powell ekonomiye yönelik işaretleri gösteren verilere bağlı kalacaklarını yineledi.

Fed Mart 2022'den beri faiz artırıyordu. 

Fed Para Politikası Kurulu'nun metninden "ek sıkılaştırma" ifadesini çıkardı. Powell enflasyon görünümünün faiz indirimini destekleyen bir görünüm olmadığını söyleyerek "veri odaklı olmaya devam edeceğiz" dedi.

Dolar bu sinyallerin ardından küresel para birimleri karşısında değer kaybederken, Türk Lirası karşısında 19,47 TL'de sabit kaldı. Euro ise 21,58 TL'den başladı. 

Doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü gösteren DXY endeksi de 101.532'den 100.855'e geriledi. 

TCMB dün PPK metnini yayınladı. Metinde para politikasında "liralaşma" odaklı yaklaşımın devam edeceği vurgulanırken, deprem bölgesindeki iktisadi faaliyetlerin öngörülenden hızlı toparlandığı ifade edildi.

TCMB bugün yılın 2. enflasyon raporunu yayınlayacak. TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu tarafından saat 10:30'da sunulacak. Son Enflasyon Raporu'nda 2023 yılsonu enflasyonu yüzde 22,3, 2024 enflasyonu ise yüzde 8,8 olarak tahmin edilmişti. Piyasalar bu oranların yukarı yönlü revize edilmesini bekliyor. 

 Öte yandan bugün Avrupa Merkez Bankası'nın(ECB) faiz kararı var. ECB'nin politika faizini yüzde 0.50 baz puan artırması bekleniyor.

Kaynak: Haber Global TV

FED faiz dolar küresel piyasalar hisse senetleri