3600 ek göstergede son durum ne?

haberler
3600 ek göstergede son durum ne?

3600 ek gösterge ile ilgili son gelişmeler yakından takip ediliyor. 3600 ek gösterge düzenlemesi için ikinci toplantı gerçekleşti. Peki ek göstergede son durum ne?

3600 ek gösterge ve asgari ücret konusunda hükümetten açıklama geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, “Yılın ikinci yarısında 1 Temmuz'da maaş artışı söz konusu olacak. Asgari ücretlilerin durumu da ele alınacak kamuoyu ile paylaşılacak." dedi Yaşanan bu gelişmelerin ardından 3600 ek gösterge ile ilgili araştırmalar hız kazanmış durumda.

3600 EK GÖSTERGEDE SON DURUM

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, “3600 ek gösterge ile ilgili kanun düzenlemede ele aldık. Öğretmenlerimize uygulanacağını hükme bağladık. Bu yılda 3600 ek gösterge çıkacağını belirtmek isterim. 3600 ek göstergeyi Temmuz’a kadar çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında 3600 ek gösterge ve asgari ücret ile ilgili açıklamada buulundu.

3600 ek gösterge konusunda Akbaşoğlu, “Daha önce zikredilen kadrolarla ilgili geniş bir çalışma yapılıyor. Bu konuda paydaşlarla birlikte iki toplantı gerçekleştirildi. Bu yasal bir çerçeveye teklife dönüştürülmek için genel kurulumuza gelecek. 3600 ek göstergeyi polislerimize vereceğiz. Kimsenin endişesi olmasın. Sözleşmeli personelin durumu alınacak, EYT'li kardeşlerimizin durumu ele alınacak” diye konuştu.

 

3600 ek gösterge haberleri

3600 EK GÖSTERGE KİMLERİ ETKİLEYECEK?

Ek göstergeyle ilgili düzenleme polis, hemşire, din görevlileri dahil pek çok meslek grubunu kapsayacak. Belli bir takvim içerisinde devam edecek görüşmelerde sosyal taraflar taleplerini belirtecek. Öneriler değerlendirilecek, çalışmalar da masaya yatırılacak.

Düzenleme ile memurların ekonomik iyileşmesine, sosyal refahına katkıda bulunulması amaçlanıyor. 3600 ek gösterge memur maaşlarına, emekli aylıklarına ve emekli ikramiyelerine etki edecek. Bu yıl içinde hayata geçirilmesi hedeflenen düzenleme hakkında ilk toplantı 16 Şubat tarihinde yapılmıştı.

3600 ek gösterge haberleri 3600 ek gösterge kimleri kapsayacak 3600 ek gösterge nedir?