Memur ile memur emeklilerine "3600 ek gösterge" müjdesi: Kapsamlı çalışma yapıyoruz

Memur ile memur emeklilerine "3600 ek gösterge" müjdesi: Kapsamlı çalışma yapıyoruz

1,6 milyon memur ile memur emeklilerinin yakından takip ettiği ek gösterge düzenlemesinde sevindirici haber geldi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, 3600 ek gösterge ile ilgili kapsamlı çalışma yapıldığını duyurdu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2020 bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda milletvekillerinin eleştiri ve sorularını yanıtladı.

3600 EK GÖSTERGE 

Selçuk, 3600 ek göstergenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği bir söz olduğunu anımsatarak, "Bu konuda kapsamlı bir çalışma yapıyoruz. Bunun birçok etkisi var. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile meslekler arasında dengeleri de göz önünde bulundurarak bütüncül bir şekilde konuyu değerlendirmeye devam ediyoruz." dedi.

ERDOĞAN'IN 3 ÇOCUK TAVSİYESİNİ HATIRLATTI

Plan ve Bütçe Komisyonundan Türkiye'deki nüfus yaş ortalamasına ilişkinde açıklama yapan Bakan Selçuk, 2045'te yaşlı bağımlılık oranının genç bağımlılık oranını geçeceğini ifade etti.

Genç nüfus yapısının korunması üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3 çocuk tavsiyesinin önemine değinen Bakan Selçuk, "İşte bunun için Sayın Cumhurbaşkanımız 'en az üç çocuk' diyor. Bu dengeyi sağlayabilmemiz için nüfusumuzun genç kalması önemli" ifadelerini kullandı.

Bakan Selçuk açıkladı: 3600 ek gösterge için kapsamlı çalışma başlatıldı

ÖMER ÇELİK DE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında parti genel merkezinde, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken gazetecilere açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "3600 ek gösterge konusu ile ilgili yaklaşımımız pozitif bir yaklaşımdır. Negatif ele aldığımız bir konu yok, arkadaşlarımız çalışıyor" demişti.

3600 EK GÖSTERGE KİMLERİ KAPSIYOR? 

Öğretmen, polis, hemşire ve din görevlisi olmak üzere 1.6 milyon memur ile memur emeklilerini ilgilendiriyor. Devlet memurlarının da 1 Ekim 2008'den önce devlet memuru olanları ilgilendiriyor. Bu kişilerin çalışırken aldıkları maaş, emekli oldukları zaman alacakları maaş ve ikramiyelerin belirlenmesi ek gösterge parametlerine göre değişiyor.  

memur memur emeklisi 3600 ek gösterge