Dolar ve Euro'da dalgalanma

Ekonomi haberleri

BDDK'nın şirketlerin ihtiyacından fazla döviz biriktirmesi ve TL kredi ile döviz alımlarının önüne geçmek için çıkardığı kararın döviz piyasaları üzerindeki etkisi sürüyor. Dolar kuru bugüne 16,6382 TL'den, Euro ise 17,4843 TL'den başladı.

Dolar ve euro kuru BDDK kararı sonrasındaki dalgalanmayı sürdürüyor. Kur dün tepki alımlarıyla biraz yükselse de yönünü yeniden aşağıya çevirdi. Bugüne de 16,6382'den başladı. Euro ise 17,4843'ten başladı. 

BDDK, geçtiğimiz cuma günü şirketlerin ihtiyacından fazla döviz biriktirmesi ve TL krediler ile döviz alımlarının önüne geçmek için TL ticari kredi kullanım koşullarını güncelledi. Bu kararın ardından Pazartesi günü sabahına kadar TL dolar ve euro karşısında yüzde 7 değer kazandı. 

Kararın ardından konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati "Aldığımız bütün kararlar daimi kararlar değil. Hepsi geçici. Dövizle işiniz yok, TL ile iş yapın diyoruz" açıklamasını yaptı.

Şirketlerin elindeki dövizle ithalat yaparak dış ticaret açığını artıracakları eleştirilerini yanıtlayan Nebati "Firma sayısından ve belirlenen rakamdan ziyade etkisi ve verdiği mesaj önemli. Biz, piyasada ne oluyor ne bitiyor her şeyin farkındayız ve diyoruz ki, paraları alıp gidip bu parayla döviz alma.” ifadesini kullandı.

Bugün piyasaların gözü NATO zirvesi'nde gerçekleşecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Biden'in görüşmesinde olacak. Nato zirvesindeki bu görüşme Türkiye - ABD ilişkilerinin seyri açısından bir gösterge olacak.

Bugün içerde Türkiye Ekonomik Güven Endeksi açıklanacak. Dışarda ise ABD'nin 1. çeyrek büyüme rakamları açıklanacak. 

 

Kaynak: Haber Global TV

dolar euro döviz