Doların yükselişi sürüyor

Ekonomi haberleri
Doların yükselişi sürüyor

Doların küresel para birimleri karşısında değer kazanmasına paralel olarak dolar/TL kuru da yukarı yönlü hareket sergiliyor. Dolar kuru 29 Marttan beri ilk kez 14.80 TL seviyesinin üstüne çıktı. Euro ise bugüne 15,7654 TL seviyesinden başladı

Fed'in faiz artışının yaklaşmasıyla dolar küresel para birimleri karşısında değer kazanıyor. Dolar kuru 29 Marttan beri ilk kez 14.80 TL'yi aştı. Bugüne de 14,8040 TL seviyesinden başladı. Euro'da 15,7654 TL seviyesinden başladı. 

Fed'in önümüzdeki 2 ayda 50'şer baz puan faiz artırması bekleniyor. Küresel piyasaların satış dalgasında olması da doları destekleyen unsurlardan biri. 

Bugün piyasalarda açıklanacak önemli veri bulunmuyor. Ancak yarın TCMB'nin düzenleyeceği yılın ikinci enflasyon raporu toplantısı piyasaların takibinde olacak. Burada başkan Şahap Kavcıoğlu'nun yapacağı açıklamalar dikkatle takip edilecek.

DOLAR ENDEKSİ 5 YILIN ZİRVESİNE ÇIKTI

Doların küresel para birimleri karşısındaki gücünü gösteren DXY endeksi 5 yılın zirvesine çıktı. 

Fed'in önümüzdeki 2 ayda 25'er baz puandan 50 baz puan faiz artıracağı ve Rusya ile Avrupa'daki doğalgaz gerilimiyle dolar endeksi çıktığı 103,05 ile son 5 yılın zirvesine ulaştı. 

Dolar/TL kuru da bu paralelde yükselişini sürdürerek 14,8281 TL'ye kadar çıktı. 

 

Kaynak: Haber Global TV

dolar euro döviz