Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolarda son durum

Ekonomi haberleri

TCMB'nin haziran ayı faiz kararını açıklayacağı güne dolar/TL kuru yatay seyirde 17,3491 TL'den, euro ise 17,3491 TL'den başlamıştı. Merkez Bankası faizi sabit bıraktı. Karar sonrasında dolar kuru 17,35 TL seviyelerinde dalgalandı.

TCMB'nin Haziran ayı Para Politikası Faiz kararını açıklayacağı güne dolar/TL kuru yatay seyirde 17,3491 TL'den, euro ise 17,3491 TL'den başlamıştı. 

FAİZ KARARI SONRASI DOLARDA SON DURUM

Merkez Bankası faizi sabit bıraktı. Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklamasının ardından dolar/TL kuru 17,35 seviyelerinde dalgalandı. Euro ise 18.24 civarında seyrediyor. 

ANLIK RAKAMLAR İÇİN TIKLAYIN

FED BAŞKANI'NIN AÇIKLAMALARI

Fed Başkanı Jerome Powell'ın senatoda yaptığı konuşmanın metni yayınlandı. Powell yaptığı konuşmada "Devam eden faiz artışlarının uygun olduğunu düşünüyoruz. Enflasyon yukarı yönlü sürpriz yaptı ve daha fazla sürpriz kapıda olabilir. Bu yüzden önümüzdeki veriler çok önemli" dedi. Powell "Yüksek enflasyonun yarattığı zorlukların farkındayız. Enflasyonu düşürme hedefine güçlü bir şekilde bağlıyız." ifadesini kullandı.

Powell'ın bu konuşmalarının ardından piyasalar yönünü yukarı çevirdi. Yükselişte Powell'ın "Fed, resesyon yaratmaya çalışmıyor. Ancak resesyon ihtimallerden biri" sözleri etkili oldu. ABD 10 yıllık tahvillerin getirisi eksiye geçerken, hisse senedi piyasaları yükseliş sergiledi. Dolar kuru küresel para birimleri karşısında geriledi. 

TCMB, geçtiğimiz yıl mart ayından aralık ayına kadar faizleri yüzde 19'dan yüzde 14'e çekmiş ve ardından beklemeye geçmişti. 

TCMB'nin politika faizi Aralık 2021'den beri yüzde 14'te sabit kaldı.

Fed geçtiğimiz hafta 0.75 baz puan faiz artırdıktan sonra küresel merkez bankaları da faiz artırımına gitmişti. Bu gelişmelerin ardından TCMB'nin ne yapacağı merakla bekleniyor.

TCMB'nin kararında enflasyona ilişkin mesajlar dikkatle takip edilecek.

Kaynak: Haber Global TV

ekonomi haberleri