2022'de en düşük ve en yüksek memur maaşı ne kadar olacak? 

2022'de en düşük ve en yüksek memur maaşı ne kadar olacak? 

Memur maaşlarına ocakta enflasyon farkının üzerine bir ilave artış daha yapılacak. Yüzde 30 ila 35 arasında yapılacak maaş zammından sonra 2022 memur maaşları ne kadar olacak?

Memur ve memur emeklilerinin gözü ocak ayında yapılacak zamma çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, dün yaptığı açıklamada memurlara sosyal refah düzenlemesi yapılacağını duyurdu. Memurlar için yapılacak düzenleme 15 Ocak'ta maaşlara yansıyacak.

PEKİ MEMUR MAAŞLARINDA NE KADAR ARTIŞ BEKLENİYOR? 

Memur ve memur emeklileri sözleşme gereği temmuz ayında yüzde 3 zam aldı. Temmuz-ocak arasında oluşacak enflasyon farkı maaşlara yansıtılacak. 5 ayda yüzde 10,48'lik TÜFE artışı oldu. Maaşlara yaklaşık 7,5 puanlık ek zam imkanı şimdiden doğdu. Sözleşme gereği memurlara ocak ayında yapılacak zam oranı yüzde 5.

İLK İHTİMAL: SEYYANEN ZAM 

Konuşulan ihtimallerden ilki memurlara ve memur emeklilerine seyyanen zam yapılması. Bu durumda maaşlarda belli bir tutarda artış sağlanarak düzeltme yapılacak.

İKİNCİ İHTİMAL: SÖZLEŞME ZAMMININ ARTIRILMASI

İkinci senaryoda ise sözleşmedeki yüzde 5'lik zammın daha yukarı çıkarılması ve üstüne de enflasyon farkı eklenmesi. Böylece zam ocakta yansıtılarak kayıplar azaltılmış olacak.

EN DÜŞÜK VE EN YÜKSEK MEMUR MAAŞI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 4 milyon memur ve 2 milyondan fazla memur emeklisinin 2022 ve 2023'teki mali ve sosyal haklarını belirleyen 6'ncı Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 30 ile yüzde 35 arasında değişen kümülatif artış oranları ile enflasyon farklarından oluşan zam yapıldığını açıkladı. 

Toplamda yüzde 30 ila 35 arasında olması planlanan zamlar sonrası herkesin merak ettiği en düşük ve en yüksek memur maaşı da netleşti.

Yüzde 30'luk zam oranıyla; en düşük memur maaşı; 4 bin 837 liradan, 6 bin 288 liraya yükselecek.

En yüksek memur maaşı; 20 bin 104 liradan, 26 bin 135 liraya çıkacak.

Yüzde 35'lik zam oranına göre ise; en düşük memur maaşı; 4 bin 837 liradan, 6 bin 529 liraya yükselecek.

En yüksek memur maaşı; 20 bin 104 liradan, 27 bin 140 liraya çıkacak.

 

memur maaşları en düşük memur maaşı