2022 emekli bayram ikramiyesi ne kadar? Emeklilere ikramiye ne zaman verilecek? Emekli ikramiyesi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Ramazan Bayramı Kurban bayramı
2022 emekli bayram ikramiyesi ne kadar? Emeklilere ikramiye ne zaman verilecek? Emekli ikramiyesi

Emekli ikramiyesi haberleri bireyler tarafından araştırılıyor. Emekli bayram ikramiyesi son dakika gelişmeleri milyonlarca emeklinin gündeminde yer alıyor. Peki, 2022 emekli ikramiyesi ne kadar oldu, emekli bayram ikramiyesi kaç TL yapılacak? Kimler emekli ikramiyesi alabilir?

Emekli ikramiyesi ile ilgili son gelişmeler araştırılan konular arasında bulunuyor. 1100 TL olan emekli bayram ikramiyesinin bu yıl yükselip yükselmeyeceği ise merak konusu olmuş durumda. Emekli maaşına yapılan zammın ardından ise gözler emekli ikramiyelerine çevrilmiş durumda. Peki, emekli ikramiyesi ne kadar oldu, 2022'de kaç TL emekli ikramiyesi alınacak? Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte merak edilen soruların yanıtları...

EMEKLİ İKRAMİYELERİ

Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda olmak üzere emeklilere yılda iki defa prim ödenmekte. 2022 yılı başında asgari ücrete gerçekleştirilen zam ve enflasyon neticesinde emekli bayram ikramiyelerinin 2022 yılında ne kadar olacağı merak edilip aratılıyor. Yapılan asgari ücret zammı ile beraber memurlara da zamlar gelmişken emekliler de primde yükselmeyi bekliyor.

2022 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ NE KADAR OLACAK?

Bu yıl emeklilere yapılan zam ile beraber bayram ikramiyesinin de yükseltilmesi beklentisi oluştu.0 Bu kapsam doğrultusunda ikramiyelerin en düşük emekli aylığı olan 2.500 TL ya da 2.000 TL civarına çıkartılması mümkün olabilir. Sosyal Güvenlik Uzmanı Mert Nayır da yazısında ikramiye ödemelerinin yüzde 100 artması için görüşmeler olduğunu ve Ramazan Bayramı'nda 2.000 TL, Kurban Bayramında ise 2.000 TL emekli vatandaşlarına bayram ikramiyesi ödeneceği yönünde paylaşımda bulunmuştu.

emekli ikramiyesi ne zaman yatacak

Prof. Dr. Cem Kılıç da, 'Emeklilere ikramiye uygulaması 2018 yılında başladı. 2018'de yılda 2 kere olmak üzere bütün emeklilere 1000 lira bayram ikramiyesi verilmişti. Geçen yılda bu rakam 1.100 liraya Bu sene ise enflasyondaki hareketlilik, memur maaş zamları bu çerçeve üzerinden üzerinden düşündüğümüz zaman bu sene bu rakamın en düşük emekli maaşına çekilmesi gibi bir talep ortaya çıktı. Hükümet bu talebi değerlendirecektir. Benim tahminime göre emekli ikramiyesi 2000 lira civarına çekilebilir.' ifadelerini kullanmıştı.

Emekli ikramiyelerinin Tahminlere bakıldığında, bayram ikramiyesinin bu yıl 1100 TL'den 1500-2000 TL arası bir tutara yükselmesi bekleniyor. Konuyla alakalı yetkililer tarafından yapılacak resmi açıklama bekleniyor.

BAYRAM İKRAMİYESİ KİME VERİLİYOR?

Kimler bayram ikramiyesi alıyor? sorusunun yanıtını şu şekilde sıralayabiliriz;

- Şehit yakınları ve gaziler

- Ölüm aylığı alanlar

- Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar

- Geçici köy korucuları

- Şeref aylığı alanlar

- Şampiyon sporcular

- Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri

- Terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahipleri

2022 EMEKLİ İKRAMİYE ÖDEMESİ NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı ikramiyeleri bayramdan önce emeklilerin hesaplarına yatıyor. Böylelikle 2022 Ramazan Bayramı ikramiyesinin nisan ayının son haftasında ödenmesi bekleniyor.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Emekli bayram ikramiyesi genellikle bayramdan bir hafta önce hesaplara geçiyor. Bu yıl Ramazan Bayramı 2 Mayıs tarihinde başlayacak.

Kaynak: Haber Global TV

Emekli ikramiyesi haberleri emekli ikramiyesi