Dolar çekildi... Euro öne çıktı. İşte son durum!

Ekonomi haberleri

Dolar Piyasanın spot ışıklarından geri çekilirken sahneye Euro çıktı. Dolar/TL kuru bugüne gerilemeyle 17.54'ten başlarken, Euro 17,9725 TL'den güne başladı. ECB'nin daha sert faiz artırımına hazırlandığı haberleri ve artan küresel risk iştahı Euro'yu yükseltirken, doların geri çekilmesini sağladı

Dolar Piyasanın spot ışıklarından geri çekilirken sahneye Euro çıktı. Dolar/TL kuru bugüne gerilemeyle 17.54'ten başlarken, Euro 17,9725 TL'den güne başladı. ECB'nin daha sert faiz artırımına hazırlandığı haberleri ve artan küresel risk iştahı Euro'yu yükseltirken, doların geri çekilmesini sağladı. Doların küresel para birimleri karşısındaki gücünü ölçen DXY endeksi yüzde 1.28 düştü.

Küresel piyasalarda risk iştahı artışıyla birlikte dolar küresel para birimleri karşısında değer kaybederken, Euro ise Rusya'dan enerji akışının yeniden başlayacağı, AB'nin enerji tedariki konusunda çeşitliliğe gitmesi ve son olarak da ECB'nin 0.25 artış beklentilerinin aksine 0.50 faiz artırımını da tartışacağı haberleri spot ışıklarını euro'nun üstüne çevirdi. Euro dün dolar karşısında yüzde 1.21 değer kazanırken, TL karşısında da bu sabah itibariyle yüzde 1.70 değer kazandı. Euro/TL kuru dün 18 TL'yi de geçti.

Piyasalar yarın açıklanacak olan TCMB ve ECB politika faiz kararlarını bekliyor. TCMB'nin faizleri yüzde 14'te sabit bırakması beklenirken, ECB'nin yüzde 0.25 ila 0.75 arasında artırım yapması bekleniyor. 

Dün yayınlanan Anadolu Ajansı anketine katılan ekonomistlerin tamamı faizlerin yüzde 14'te sabit bırakılacağını düşünüyor. Aynı ankette yıl sonu beklentileri de yüzde 14 düzeyinde gerçekleşti.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

euro AB Avrupa Birliği döviz