Dolar için kritik hafta

Ekonomi haberleri

Küresel piyasaların Powell'a, içerdeki yatırımcılarında TCMB'nin perşembe günü açıklayacağı faiz kararına odaklandığı haftaya dolar/TL kuru yüzde 0,16 yükselişle 17,34'ten başladı.

Küresel piyasaların Powell'a, içerdeki yatırımcılarında TCMB'nin perşembe günü açıklayacağı faiz kararına odaklandığı haftaya dolar/TL kuru yüzde 0,16 yükselişle 17,34'ten başladı. Euro ise 18,2456 TL'den başladı.

Gözler bu hafta Fed Başkanı Powell'ın çarşamba ve perşembe günü sırasıyla Senato ve Finansal Hizmetler Komitesi'nde yapacağı açıklamalara çevrildi. 

Ülkede açıklanan mayıs ayı enflasyonunun beklentilerin üzerinde gerçekleşmesinin ardından geleceğe yönelik belirsizliklerin artması fiyatlamaları zorlaştırırken, Powell'ın gelecek hafta yapacağı yönlendirmelerin piyasaların yönü üzerinde etkili olması bekleniyor.

İçerde ise TCMB'nin perşembe günü açıklayacağı faiz kararı var. Dolar/TL için kritik olan bu karar piyasaların odağında olacak. AA ve Reuters anketlerine katılan ekonomistler, TCMB'nin faizleri yüzde 14'te sabit bırakması bekleniyor. 

Bu kararın dolar/TL kurunu etkilemesi bekleniyor. Özellikle Fed'in ardından küresel merkez bankalarının faiz artırım yarışına girmesinin ardından TCMB'nin atacağı adım merakla bekleniyor. +

Doların küresel para birimleri karşısındaki gücünü gösteren DXY endeksi yeni haftaya düşüşle 104,183'den başladı.

 

Kaynak: Haber Global TV

ekonomi haberleri