2.3 milyar dolarlık koronavirüs rötarı

2.3 milyar dolarlık koronavirüs rötarı

koronavirüs salgını nedeniyle Çin ile Türkiye arasındaki uçuşların durdurulması, Yavuz Sultan Selim Köprüsü için Çinli bankalardan alınması planlanan 2,3 milyar dolarlık refinansman kredisinin de ertelenmesine neden oldu.

koronavirüs salgını nedeniyle Çin ile Türkiye arasındaki uçuşların durdurulması, Yavuz Sultan Selim Köprüsü için Çinli bankalardan alınması planlanan 2,3 milyar dolarlık refinansman kredisinin de ertelenmesine neden oldu. Çinli bankacılar ile şirket yetkilileri, salgının yayılmasını önlemek için getirilen seyahat kısıtlamaları nedeniyle yüz yüze görüşemiyor. Yetkililer video konferans bağlantısı ile görüşmelerini yürütüyor.

Koronavirüs salgını, İstanbul Boğazı'ndaki Yavuz Sultan Selim Köprüsü için Çinli bankalardan alınması planlanan 2,3 milyar dolarlık refinansman kredisinin de gecikmesine neden oldu.

Refinansman, daha önceden kullanılan bir kredinin daha avantajlı olduğuna düşünülen faiz oranlarına sahip başka bir banka kredisi ile kapatılması işlemine deniyor.

Bloomberg'in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Türk ortak IC Yatırım Holding ve yüzde 51'lik hisseye sahip Çinli China Merchants Group ile Çinli bankalar arasındaki görüşmeler salgın nedeniyle aksadı.

Daha önce nisanda bitmesi öngörülen görüşmelerin, nisan sonrasına sarkabileceği öne sürüldü.

koronavirüs Çin