1915 Çanakkale Köprüsü'nün maliyeti ortaya çıktı

1915 Çanakkale Köprüsü'nün maliyeti ortaya çıktı

1915 Çanakkale Köprüsü'nün ortakları Limak Holding ve Yapı Merkezi Holding, köprüyü basına tanıttı ve bilgilendirdi. Lİmak Holding'den Ebru Özdemir, köprü maliyetinin 3.1 milyar euro'ya ulaştığını ve köprü inşaatının 10 gün sonra tamamlanacağını açıkladı

1915 Çanakkale Köprüsü'nün ortakları Limak Holding ve Yapı Merkezi Holding, köprüdeki son durumu basın davetiyle açıkladı. 

Limak Holding'den Ebru Özdemir, köprünün 3.1 milyar euro'ya mal olduğunu ve inşaatın 10 gün sonra tamamlanacağını açıkladı.

Dünya'dan Vahap Munyar şunları yazdı;

Tur sırasında bize ÇOK A.Ş. İcra Kurulu Üyeleri Ebrunur Kapucu Yıldız ve Reşit Yıldız da eşlik etti. Reşit Yıldız, tur öncesi yaptığı sunuma köprü ile ilgili bilgilerle başladı:

- 1915 Çanakkale Köprüsü’nün uzunluğu yaklaşım viyadükleri dahil 4 bin 608 metre. İki kule arası açıklık 2023 metre. Yani, dünyanın en uzun orta açıklığa sahip asma köprüsü.

- Su kotundan itibaren kule yüksekliği 318 metre. Çanakkale Zaferi’nin sembolü top mermisi konulunca kule yüksekliği 334 metreyi bulacak. Böylece dünyanın en yüksek kuleli asma köprüsü olacak.

Sabah Gazetesi'nden Dilek Güngör ise şu bilgileri yazdı: 

"Asya ve Avrupa yakasındaki kulelerin yüksekliği deniz seviyesinden itibaren 318 metre… Bu haliyle Fransa'daki Eyfel Kulesi'ni geçti. Bunlar görünen kısmı… Denizin altında 15 katlı bir apartman büyüklüğünde inşaat yapılmış…

Daelim, Limak, SK, Yapı Merkezi'nin kurduğu Çanakkale Otoyol ve Köprü İnşaat Şirketi İcra Kurulu Üyesi Reşit Yıldız anlattı: Köprünün ayaklarını oluşturan kuleler yapılmadan önce Belçika'dan bir gemi getirtilmiş… Zemin temizlenmiş. Kuru havuzda yapılan her biri 84x73 metre ebatında futbol sahası büyüklüğünde, 65 bin ton ağırlığında, kule altına gelecek kesonlar suya batırılmış… Denizin dibine toplam 368 çelik kazık yerleştirilmiş…"

DAHA UCUZA YAPILAMAZ

Limak Holding'den Ebru Özdemir, köprünün şu anki maliyetinden daha ucuza yapılamayacağını şu ifadelerle açıklıyor: 4.6 kilometrelik köprü ve 84 kilometrelik otoyol 3.1 milyar Euro’ya tamamlanıyor. Dünyada bu boyutta bir işi bundan daha ucuza kimse yapamaz.

26 ŞUBATTA AÇILABİLİR

Ebru Özdemir, köprünün 26 şubatta açılması için hazırlıklar yapıldığını ifade etti. Özdemir, "Güney Kore'ye mektup yazdık. Başbakan gelecek. Cumhurbaşkanlığı'ndan tarih bekliyoruz" dedi.

 

Kaynak: Diğer

1915 Çanakkale Köprüsü Çanakkale