Euro yeniden parlıyor!

Ekonomi haberleri
Euro yeniden parlıyor!

55 Merkez Bankası'nın yüksek enflasyona faiz artışı yaparak yanıt vermesinin ardından gözler ECB'nin 21 Temmuz'da gerçekleştireceği faiz toplantısına dönmüştü. ECB'nin nasıl bir faiz artışı yapacağı belirsizlikleri Euro'ya değer kaybettiriyordu. Ancak bugün çıkan söylentiler euro'ya değer kazandırdı

55 Merkez Bankası'nın yüksek enflasyona faiz artışı yaparak yanıt vermesinin ardından gözler ECB'nin 21 Temmuz'da gerçekleştireceği faiz toplantısına dönmüştü. ECB'nin nasıl bir faiz artışı yapacağı belirsizlikleri Euro'ya değer kaybettiriyordu. Ancak bugün çıkan söylentiler euro'ya değer kazandırdı.

AB'nin enerji bazında Rusya'ya olan bağımlılık ECB'nin elini bağlıyordu. Ancak AB'nin Azerbaycan başta olmak üzere bir çok ülke ile enerji arzını çeşitlendirmesi bugün Avrupa Merkez Bankası'nın koridorlarında belli başlı habercilere yeni fısıltılar yayılmasına neden oldu. 

Daha önce 25 baz puan olan faiz artırım söylentilerinin ardından bugün kaynaklar ECB'nin 50 baz puan faiz artırımını da tartışacağını söyledi. 

AB'deki rekor enflasyon ve Euro'nun dolar karşısında 1'in altına gerilemesi sonrasında piyasalar ECB'nin 25 baz puandan fazla faiz artışı yapması gerektiğini fiyatlamalar ve açıklamalar ile göstermişti. 

Bugün kaynakların ECB koridorlarından finans piyasalarına saldığı haberler sonrasında Euro dolar karşısında yüzde 0.95 değer kazanarak 1.02440'a kadar yükseldi.

Euro/TL paritesi ise 18 TL'ye çıktı.

 

Kaynak: Haber Global TV

euro AB Avrupa Birliği döviz