Dolar haftanın son gününe nasıl başladı?

Ekonomi haberleri
Dolar haftanın son gününe nasıl başladı?

Dolar kuru veri açısından sakin geçen haftanın son gününe 18.59 TL'den başladı. Kur yaklaşık 1.5 aydır aynı seviyede sakin seyrediyor.

Dolar kuru veri açısından sakin geçen haftanın son gününe 18.59 TL'den başladı. Kur yaklaşık 1.5 aydır aynı seviyede sakin seyrediyor. Euro ise 19,2782 TL'den alıcı buluyor. 

Yatırımcılar önümüzdeki haftanın yoğun gündemine odaklandı. Öte yanda Borsa İstanbul'da dün yaşanan hızlı düşüşün döviz piyasalarına etkisi de izlenecek. 

Geçtiğimiz hafta 18.45'e kadar gerileyen dolar kurunu vatandaşlar değerlendirmiş görünüyor. Geçtiğimiz hafta vatandaşların döviz mevduatları 701 milyon dolar artış gösterdi. Şirketler ise 57 milyon dolar sattı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri 11 Kasım haftasında bir önceki haftaya göre 3 milyar 841 milyon dolar arttı ve 117 milyar 523 milyon dolar ile yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Bugün Piyasa Katılımcıları Anketi bekleniyor. Önümüzdeki haftanın gündemi yoğun. Kapasite kullanım oranları ve TCMB politika faiz kararı açıklanacak. TCMB'nin önümüzdeki hafta perşembe günü gerçekleştireceği PPK toplantısında yüzde 10.50 olan politika faizini tek haneye indirmesi bekleniyor. 

Bugün dışarda ise önemli veri bulunmuyor. Doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü ölçen DXY endeksi 106,495 seviyesinde yükseliş sergilese de dolar hem euro hem sterlin karşısında değer kaybediyor. 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

dolar euro döviz