16 milyon emekli bu tarihi bekliyor! Zamlı ikramiyeler ne zaman yatacak?

haberglobal.com.tr
Ekonomi haberleri Emekli
16 milyon emekli bu tarihi bekliyor! Zamlı ikramiyeler ne zaman yatacak?

Geçtiğimiz günlerde emekliye bayram ikramiyesine yüzde 50 zam geldi. Böylece emekli ikramiyesi 2 bin liradan 3 bin liraya çıkarıldı. Böylece emekliler hem Ramazan Bayramı hem de Kurban Bayramı'nda toplam 6 bin lira ikramiye alacak. Peki ikramiyeler ne zaman yatacak?

Geçtiğimiz günlerde emekliye bayram ikramiyesine yüzde 50 zam geldi. Böylece emekli ikramiyesi 2 bin liradan 3 bin liraya çıkarıldı.

Böylece emekliler hem Ramazan Bayramı hem de Kurban Bayramı'nda toplam 6 bin lira ikramiye alacak. Peki ikramiyeler ne zaman yatacak?

Emekli bayram ikramiyesinin 2 bin liradan 3 bin liraya yükseltilmesine ilişkin düzenleme, TBMM Başkanlığına sunulan 8. Yargı Paketinde yer aldı.

Adalet Komisyonu, 20 Şubat Salı günü toplanarak 8. Yargı Paketi'nin görüşmelerine başlayacak. Teklif komisyonun ardından Meclis Genel Kurulu'na sevkedilecek. Düzenlemelere ilişkin görüşmelerin tamamlanması ve kabul edilmesinin ardından Resmi Gazete'de yayınlanacak.

İLK İKRAMİYE NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Ramazan Bayramı bu yıl 10-12 Nisan tarihlerinde idrak edilecek. Bu kapsamda emekli bayram ikramiyelerin 1-9 Nisan tarihleri aralığında hesaplarına yatırılması bekleniyor.

Kurban Bayramı ise 16-19 temmuz günlerinde idrak edilecek. Kurban Bayramı ikramiyelerin ise 8 Temmuz ila 12 Temmuz arasında hesaplara yatırılması bekleniyor. 

EYT'LİLERDE YARARLANABİLECEK

EYT'liler ya da diğer sigortalılar 31 Mart gününe kadar emeklilik için başvurmaları ve işlemlerinin bitmesi halinde ikramiye hakkı elde edecek.