Dolar dar banttaki seyrine devam ediyor

Ekonomi haberleri

Piyasalar perşembe günü TCMB'nin açıklayacağı faiz kararını beklerken dolar kuru 17.93-17.95 TL seviyesindeki dar banttaki hareketlerine devam ediyor. Bugüne de 17,9587 TL'den başladı.

Piyasalar perşembe günü TCMB'nin açıklayacağı faiz kararını beklerken dolar kuru 17.93-17.95 TL seviyesindeki dar banttaki hareketlerine devam ediyor. Bugüne de 17,9587 TL'den başladı. Euro ise 18,2474 TL'den başladı. 

Euro/dolar paritesi de doların değer kazanımıyla yeniden 1 seviyesine doğru yaklaşarak 1,0161'a indi. 

TCMB 18 Ağustos Perşembe günü PPK kararını açıklayacak. TCMB'nin politika faizini yine yüzde 14'te bırakması bekleniyor. Böylece TCMB üst üste 8. ayda da faiz değiştirmemiş olacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu Tarım Kredi Kooperatif'teki indirimler dün başladı. 30'un üzerindeki ürün indiriminin enflasyona etkisi izlenecek. Öte yandan benzin ve motorine gelen zamlar da takip ediliyor. 

Hem Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem de Nureddin Nebati, diğer zincir marketlere de Tarım Kooperatif'teki indirimleri takip etmesi çağrısı yaptı.

Çin Merkez Bankası, Kovid’den etkilenen ekonomiyi desteklemek için kredi talebini canlandırmaya çalışmak için bu yıl ikinci kez beklenmedik bir şekilde faiz oranını 10 baz puan düşürdü.

Çin'den gelen durgunluk işaretleriyle artan küresel resesyon endişelerinin ardından dolar küresel para birimleri karşısında değer kazanmaya devam ediyor.

Doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü ölçen DXY endeksi 106.42 seviyesine kadar yükseldi. 

Bugün konut satışları ile Konut Fiyat Endeksi açıklanacak. 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

dolar euro döviz