Dolar bayram sonrasına yükselişle başlıyor!

Ekonomi haberleri
Dolar bayram sonrasına yükselişle başlıyor!

Dolar/TL kuru bayram sonrasında İran ve İsrail arasında yaşanan gerginliğin ardından 32,40 TL'den başlarken, Euro ise 34,51 TL'den başladı. Bu hafta gözler yurtiçinde açıklanacak verilerin yanı sıra İsrail - İran arasındaki gerginliğin dozunu takip edecek.

Dolar/TL kuru bayram sonrasında İran ve İsrail arasında yaşanan gerginliğin ardından 32,40 TL'den başlarken, Euro ise 34,51 TL'den başladı.

Dolar ve euro'nun sakin başlamasında gerginliğin yatışması ve İsrail'in olası misillemede ABD desteğinden mahrum kalması etkili oldu. 

Dolar ABD'de beklenti üstü gelen verilerin etkisiyle baskı altında kalıyor. Açıklanan verilerin ardından ABD'de faizlerin bir süre daha yüksek kalacağı endişeleri dolara değer kazandırıyor. Doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü gösteren DXY endeksi 105,775 seviyesinden işlem görüyor. 

Bu hafta gözler yurtiçinde açıklanacak verilerin yanı sıra İsrail - İran arasındaki gerginliğin dozunu takip edecek. ABD, İsrail'in İran'a yönelik misillemede bulunması halinde yanında yer almayacağını bildirdi.

Bugün işsizlik rakamları ile bütçe dengesi rakamları açıklanacak. Dışarda ise Euro bölgesinin enflasyon rakamları takip edilecek.