Doların gözü bu hafta 'Merkez'de

Ekonomi haberleri

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB)'nın faiz kararını açıklayacağı haftaya dolar kuru 17.94'ten başlarken, Euro ise 18,4034'ten başladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklayacağı haftaya dolar kuru 17.94'ten başlarken, Euro ise 18,4034'ten başladı.

Bu hafta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, faiz kararını açıklayacak. TCMB'nin sekizinci ayda da faizleri yüzde 14'te sabit bırakması bekleniyor. Bugün bütçe dengesi, salı konut satışları ve konut fiyat endeksi de bu hafta açıklanacak veriler arasında...

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'nin kredi notunu B2’den B3’e düşürdüğünü, not görünümünü ise negatiften durağana çevirdiğini açıkladı. Moody’s, Türkiye'nin ödemeler dengesi üzerinde artan baskıları ve döviz rezervlerinin daha fazla düşme riskini, kredi notunun düşürülmesine neden olarak gösterdi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı Tarım Kredi Kooperatif'deki indirimler bugün başladı. Tarım kredi kooperatif'inde 30'dan fazla ürün indirime girdi. Bakan Nebati, diğer zincir marketlerinde bu indirimleri takip etmesini beklediklerini söyledi. Bu adımların enflasyona etki edip etmeyeceğini zaman göstericek.

Yurtdışında ise Fed'in faiz toplantısının tutanakları yayınlanacak. Yatırımcılar tutanaklarda faiz artırımlarının devam edip etmeyeceğine dair işaret arayacak. 

Dolar endeksi enflasyon sonrası gerilediği seviyelerden yükselişini sürdürüyor. ABD'nin beklentilerin altında kalan enflasyon rakamlarının ardından 104.615 seviyelerine kadar DXY endeksi bugüne 105.635 seviyelerinden başladı. 

Türkiye'nin 5 yıllık CDS primi 648'e kadar geriledi.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

dolar euro döviz