Dolarda hareketlilik devam ediyor

Ekonomi haberleri
Dolarda hareketlilik devam ediyor

ABD enflasyon rakamlarının beklentilerin üstünde gelmesiyle dolar kurunda yaşanan dalgalanma arttı. Dolar kuru bugüne 17.46 TL seviyesinden başlarken süren yükselişlerle 17.50'yi de aşarak Kur Korumalı Mevduat'ın da öncesini aştı!

ABD enflasyon rakamlarının beklentilerin üstünde gelmesiyle dolar kurunda yaşanan dalgalanma arttı. Dolar kuru bugüne 17.46 TL seviyesinden başlarken süren yükselişlerle 17.50'yi de aşarak Kur Korumalı Mevduat'ın da öncesini aştı! Euro ise 17.54 TL seviyelerinde seyrediyor.

Türk Lirası, 27 Haziran'da şirketlerin gereğinden fazla döviz biriktirmesinin önüne geçmek için aldığı kararın ardından dolar karşısındaki tüm kazançlarını geri verdi. Karar öncesi 17.35 TL seviyelerinde olan kur bugün 17.46 oldu. Bunda küresel resesyon endişelerinin doları güvenli limana çevirmesi ve Türkiye'deki enflasyon etkili oldu. 

Dün ABD'nin Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı. ABD'de tüketici fiyatları yüzde 8.8 olan beklentileri aşarak yüzde 9.1 olarak gerçekleşti. Kararın ardından dolar küresel para birimleri karşısında güçlenirken, EUR/USD kuru da Aralık 2020'den beri ilk kez 1'in altına indi.

Doların 6 başlıca para birimi karşısındaki gücünü ölçen dolar endeksi DXY 108.25'te bulunuyor. Açıklanan enflasyon rakamları Fed'i daha agresif sıkılaştırmaya iteceği endişeleriyle küresel piyasalar dalgalandı.

Bugün bu haftanın son işlem günü. Bugün sanayi üretim rakamları açıklanacak. Yarın 15 Temmuz dolayısıyla piyasalar kapalı olacak. 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

ekonomi haberleri