Yatırımcılar Luna'nın kurucusunun evini bastı!

Ekonomi haberleri
Yatırımcılar Luna'nın kurucusunun evini bastı!

Fırtınalı bir haftanın ardından 14 Mayıs Cumartesi günü kripto paralar sakin seyir izliyor. Bitcoin bugünü yüzde 2.49 düşüşle 29,488.84 dolarda geçiriyor. Büyük çöküş yaşayan Luna yatırımcıları kurucunun evine baskın düzenledi.

Fırtınalı bir haftanın ardından 14 mayıs Cumartesi günü kripto paralar sakin seyir izliyor. Bitcoin bugünü yüzde 2.49 düşüşle 29,488.84 dolarda geçiriyor. Coinmarketcap verilerine göre, kripto para piyasasının toplam değeri de yüzde 2,81 düşüşle 1.27 trilyon dolarda görünüyor. 

Kripto paralar geçtiğimiz haftanın en çok konuşulanlarından biriydi. Sabitcoinlerin çöküşü, küresel piyasaların fırtınalı hafta geçirmesinin etkisiyle Bitcoin ve kripto para piyasasının toplam değeri Kasım 2021'den beri en düşük seviyeye geriledi. Luna'nın değeri 100 dolardan nereye 0 dolara geriledi. Luna değerinin yüzde 99,98'ini yitirdi. Başta Binance dahil olmak üzere bir çok kripto para borsası Luna işlemlerini durdurdu.

Bu gelişmenin ardından Luna'nın kurucusu Do Kwon zor günler geçiriyor. Güney Kore'nin en büyük gazetesi The Chosun Ilbo'nun yeni bir haberine göre Do Kwon'un evine kimliği belirsiz birisi geldi. Kapıyı çalan kimliği belirsiz kişi Kwon'un eşine "Kocanız evde mi?" diyerek yüksek sesle bağırdı. Gazetenin kaynaklarına göre, kapıya dayanan kişi Luna'da 1 milyon dolardan fazla para batırdı. 

Do Kwon'un eşi, polisten koruma talep etti. 

Luna’nın çöküşüyle ilgili herhangi bir intihar girişimini bildirmek için Seul genelinde uyarılar yapıldığı belirtildi.

ÇÖKÜŞTE BİRİKİMLERİNİ KAYBEDEN TÜRK YATIRIMCILAR TWİTTER'DA ANLATIYOR

Kripto para piyasasının mağdurları uzun yıllardır biriktirdiklerini kripto para piyasasında kaybetti. Türk mağdurlar, nasıl bir birikim kaybettiklerini Twitter hesaplarında paylaşıyor.  

Bir mağdur, yıllardır çalışıp biriktirdiğinin çok büyük bir kısmını kaybettiğini dile getirirken, bir başka mağdur  "1 kendi evim 1 de ortak olduğum evi kaybettim ek olarak da bankadan 160 bin TL kredi borcuyla başbaşa kaldım" dedi. 

Bir başka Luna mağduru ise arabasını satıp girdiğini ve tümünü kaybettiğini ifade etti. 

 

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

'Bitcoin ethereum dogecoin Solana Kripto para