Dolar haftanın son gününe nasıl başladı?

Ekonomi haberleri
Dolar haftanın son gününe nasıl başladı?

Piyasalar yoğun bir haftayı geride bırakırken kurlarda da hareketlenme gözleniyor. Dolar haftanın son gününe 27,77 TL'den başlarken, euro ise 29,30 TL'den başladı.

Herhangi bir verinin bulunmadığı haftanın son gününde piyasalar sakin bir başlangıç yapıyor. Dolar kuru bugüne 27,77 TL'den başlarken, euro 29,30 TL'den başlıyor. 

ABD'de dün açıklanan enflasyon rakamları beklenti üstü gelirken, veri Fed'in faiz oranlarını daha uzun süre yüksek tutacağı beklentilerini artırdı. Verinin ardından doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü ölçen DXY endeksi 105,655'ten 106,598'e yükseldi. 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, IMF toplantıları için bulunduğu Marakeş'te temaslarına devam ediyor. TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, ABD Merkez Bankası Fed'in Başkanı Jerome Powell ile 40 dakika görüşme gerçekleştirdi. TCMB Başkanı Erkan, Barclays ve Deutsche Bank'ın organize ettiği yatırımcı toplantılarına da katıldı. Erkan'ın Marakeş programı; BlackRock, JP Morgan ve Goldman Sachs yatırımcı toplantıları ile devam ediyor.

IMF'nin düzenlediği bir toplantıda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon beklentilerini dizginlemek için pozitif reel faizin olmazsa olmaz olduğunu belirterek "Türkiye pozitif reel faize yaklaştı. Pozitif reel faiz eşiğine ulaşmak için yapılması gerekenlerin henüz bitmedi" dedi. TCMB son toplantıda politika faizini 500 baz puan artışla yüzde 30'a yükseltmişti. Böylece seçimden beri gerçekleştirilen artış yüzde 21,50 oldu. Hafize Gaye Erkan TCMB Başkanlığı'na atandığında politika faizi yüzde 8,50 düzeyinde bulunuyor. TCMB son faiz kararının ardından sıkılaştırma adımlarına kademeli olarak devam edeceği mesajlarını vermişti. 

 

Kaynak: Haber Global TV

dolar euro Döviz mevduatları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan