Dolar ABD enflasyonunu bekliyor

Ekonomi haberleri
Dolar ABD enflasyonunu bekliyor

Dolar, küresel para birimleri karşısında son 2 gündür yatay seyirde işlem görüyor. Dolar/TL kuru da bugüne 18.58 TL'de başladı. Dolar yönüne karar vermek için yarın açıklanacak olan ABD enflasyonunu bekliyor. Euro ise yeniden 18 TL'nin üstüne çıkarak 18,0492 TL'ye ulaştı

Dolar, küresel para birimleri karşısında son 2 gündür yatay seyirde işlem görüyor. Dolar/TL kuru da bugüne 18.58 TL'de başladı. Dolar yönüne karar vermek için yarın açıklanacak olan ABD enflasyonunu bekliyor. Euro ise yeniden 18 TL'nin üstüne çıkarak 18,0492 TL'ye ulaştı.

Türkiye'nin ağustos ayı cari açık rakamları dün açıklandı. Ağustos ayında cari açık beklentilerin biraz altında 3.1 milyar dolar oldu. Beklentiler 3.2 milyar dolar idi. Yıllık cari açık ise 40.9 milyar dolara ulaştı. Ağustos ayında doğrudan yatırım ile 573 milyon dolar, finans/portföy yatırımıyla 812 milyon dolar giriş oldu. 

Net hata noksan kalemi ilk 8 ayda 28.3 milyar dolara ulaştı. Bu rakam tarihi bir rakamı işaret ediyor. Doğrudan yatırım ve net hata noksan ile rezervlerdeki artış 10.8 milyar dolar artış gösterdi. 

Dolar 3 gündür yatay seyir izlerken yönüne karar verebilmek için kritik eylül ayı ABD enflasyonu rakamlarını bekliyor. Yarın TSİ ile saat 15:30'da açıklanacak ABD enflasyonunun biraz gevşeyerek yüzde 8.1'e inmesi bekleniyor. Enflasyon Ağustos ayında beklentileri aşarak yüzde 8.3 olarak açıklanmıştı. 

Dolar endeksi 113'te yatay seyirde işlem görüyor. 

Bugün içerde sanayi üretim rakamları açıklanacak. Sanayi üretimi Temmuz ayında aylık yüzde 6.2 azalmıştı. 

 

Kaynak: Haber Global TV

dolar euro döviz ABD istihdam abd enflasyon