Dolar ve euro'da son durum

Ekonomi haberleri
Dolar ve euro'da son durum

Dolar/TL kuru beklentilerin altında gelen ABD enflasyon rakamlarının ardından gerilediği seviyelerden başladığı yükselişe devam ediyor. Kur bugüne 17.94 TL seviyesinden başladı. Bugün gözler saat 10:00'da açıklanacak sanayi üretim rakamlarında olacak.

Dolar/TL kuru beklentilerin altında gelen ABD enflasyon rakamlarının ardından gerilediği seviyelerden başladığı yükselişe devam ediyor. Kur bugüne 17.94 TL seviyesinden başladı. Euro ise 18,5208 TL seviyesinde görülüyor.

Bugün gözler saat 10:00'da açıklanacak sanayi üretim rakamlarında olacak.

Kur bu hafta yoğun veri gündemiyle dalgalandı. Çarşamba günü açıklanan ve yıllık yüzde 8.5 olarak açıklanan ABD enflasyon rakamlarının ardından dolar küresel para birimleri karşısında değer kaybetse de Fed'in faiz artırımlarına devam edeceği beklentileriyle yönünü yeniden yukarı çevirdi. Dolar/TL kuru veri sonrası 17.82 TL seviyelerine kadar gerilese de yeniden 17.94-95 bandına geri döndü. Doların küresel para birimleri karşısındaki gücün ölçen DXY endeksi 105,03 seviyesinde seyrediyor. 

Dün piyasaların beklediği cari açık rakamları açıklandı. TCMB'nin açıkladığı verilere göre cari açık haziranda beklentilere paralel olarak 3.458 milyar dolar oldu. Yıllık cari açık ise 32 milyar dolar oldu. Böylece cari açıkta 15 ayın en yüksek seviyesi görüldü. 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Ocak-Haziran'da enerji hariç değerlendirildiğinde cari dengede 8,1 milyar dolar, yıllık bazda 35 milyar dolar fazla vermeyi başardık, cari işlemler dengesinde çok daha iyi noktalara geleceğiz” değerlendirmesini yaptı. Nebati "Enerji maliyetleri hariç tutulduğunda cari fazla vermeye devam ediyoruz." dedi.

Bugün gözler TÜİK'in saat 10:00'da açıklayacağı Haziran ayı sanayi üretim rakamlarında olacak. 

Kaynak: Haber Global TV

dolar euro döviz