Dolar kurunda enflasyon hareketliliği

Ekonomi haberleri
Dolar kurunda enflasyon hareketliliği

Bugüne 18.59'dan başlayan dolar kuru beklentilerin altında gelen enflasyon rakamlarının ardından 18.56 TL'ye kadar geriledi. Euro ise 18,72'ye kadar çıktı.

Bugüne 18.59'dan başlayan dolar kuru beklentilerin altında gelen enflasyon rakamlarının ardından 18.56 TL'ye kadar geriledi. Euro ise 18,75 TL'ye kadar çıktı. 

ABD'de enflasyon aylık yüzde 0.4, yıllık ise yüzde 7.7 ile beklentilerin altında gerçekleşti. Beklentilerin altında gelen enflasyon rakamları doları zayıflattı. Dolar endeksi yüzde 1.15 düşüşle 109'a kadar geriledi. 

Son 1 aydır TCMB'nin faiz indirimleri ve TCMB ile BDDK'nin önlemleriyle doların 5 ekimden bu yana son 18.55 ila 18.60 arasında sakin seyir izlemesi KKM'ye olan ilgiyi azalttı. Bankaların mevduat faizleri KKM faizlerini geçti. 14-21 Ekim haftasında KKM'ye giren miktar oranı yüzde 0.8 artarken, 21-28  Ekim haftasında ise bu oran yüzde 0.6 oldu. Bu azalmada doların 1 aydır yatay seviyede seyretmesi etkili oldu. Doların artık yükselmeyeceğini düşünen tasarruf sahipleri mevduata yönelmeye başladı. 

Öte yandan Merkez Bankası'nın bazı banka CEO'ları ile ayrı ayrı görüşerek eleştiri alan politikalarda kararlı olduğu mesajını vermeye devam ettiği belirtildi. 

Merkez Bankası (TCMB) bazı banka genel müdürleri ile ayrı ayrı yürüttüğü görüşmelerde, son dönemde sektörden eleştiri alan politikalara kararlı şekilde devam edeceği mesajını vermeye devam ediyor. Reuters'a bilgi veren iki bankacılık kaynağı, aralarında İş Bankası'nın da yer aldığı bazı bankaların üst yönetiminin, ayrı ayrı TCMB ile görüştüğünü ve görüşmelerin bugün de devam ettiğini söylediler.

Bugün içerde işsizlik rakamları açıklanacak.

Kaynak: Haber Global TV

dolar euro döviz Merkez Bankası